Isälläni on ollut kennelnimi ja hän on kasvattanut yhden pentueen (rotuna suomenajokoira!). Siinä pentueessa syntyi neljä pentua, mut yksi kuoli ihan muutaman päivän ikäisenä. Eloon jäi Hästängens Ville, Hästängens Jutta ja Hästängens Camilla. Camilla jäi isälleni ja hän kuoli n viisi vuotta sitten. Ville ja Jutta kuolivat aikaisemmin.

Kennelnimi tuli siitä et isän osoite on Hästängsvägen-Heponiityntie, joka sai nimensä alueesta joka ypäröi isäni taloa. Hästängen tarkoittaa mulle siis aika paljon, se on muisto lapsuudestani, jonka sain viettää maalla. Viime v.loppuna (24-25.3) kysyin isältäni mistä toi Hästängens-nimi oikeastaan tulee. Hän kertoi et hevoset jotka pidettiin Boe-kartanolla, olivat laitumella "meidän" pelloillamme ja et Hästängen-nimi tulee niiltä ajoilta.

Alla linkki Boe-kartanon historiasta. Boe-kartano tunnetaan myös nimellä Högvalla.

boe.fi/sv/historia/hogvalla/

Kävin kasvattajakurssin syksyllä 2011 ja silloin tulin siihen tulokseen et olis kivaa periä isän kennelnimen. Otin selvää miten se onnistui ja joulukuun lopussa sain vahvistuksen et kennelnimi on siirtynyt mun nimeeni. Isäni ehdotteli kyllä et voisimme molemmat olla osakkaina siinä, mut minusta on paljon helpompaa jos omistajana on vain yksi henkilö eli minä. Ennen kuin hain nimen siirtoa, mietin myös toisia nimivaihtoehtoja.

Viimeisessä Koiramme-.lehdessä, jonka sain eilen, oli tieto et Hästängens on siirtynyt mulle. Saa nähdä uskallanko ruveta kasvattajaksi vai jääkö se ehkä kaukaiseksi haaveeksi. Kennelnimi on jo valmiina mut en usko et rotuna tulee olemaan suomenajokoira, vaikka se olis varmaan isäni salainen toive.