Viime torstaina kävimme koirien kanssa koirapuistoilemassa meidän lempikoirapuistossa Kotkan Isopuistossa. Siellä vietimme aika paljon aikaa kun asuimme Vuorikadulla. Mukanamme oli Depi&Taru ja vierailevia koriatähtiä niin kuin Mikola (vinttikoira) ja yksi bokseri. Iki oli vasta toista kertaa puistossa eli olin toivonut lisää leikkikavereita.

Ulkoilun jälkeen menimme Tarun&Depin luo teelle ja kakulle.Oli hyvää.

Torstaina tilasin myös Variocage-häkin jota Iki saa synttärilahjaksi. Ada taitaa saada uuden punaisen auton.

Perjantaina Ada pääsi pitkästä aikaa agilitytreeneihin. Ensin olimme ainut koirakko mutta onneksi tuli muitakin. Muuten olisin taas saanut juosta koko rahan edestä. Ada oli oma itsensä. Haukkui kun piti odottaa vuoroaan, mutta sillä oli korvat kuulolla eli jopa kuuli minne oltiin menossa. Jobinpostia sain kun sain tietää ettei Ikwil pääse KKS:n agilityn alkeiskurssille vain nuoren ikänsä takia. Eihän se Ikwilin tai mun syytä voi olla että Iki täyttää vuoden vasta 22.5. Nyt pitää suunnitella lähtisikö toiselle paikkakunnalle agilityoppeihin, treenaisiko Ikin kanssa myös Adan treeniajalla vai luottaako siihen että muitakin pentuja ilmaantuisi ja KKS järjestäisi jotain agilityä pennuille.

 

Lauantaina oli Ikin vuoro. Koulussa opiskeltiin taas paikallamakuuta, ruutua, maahanmenoja, ihan vähän noutoa ja seuraamista.

Ruudussa Iki teki pitkän kaarroksen. Tulimme siihen tulokseen ettei olla pitkään aikaan tehty ruutua ja että Iki ei välttämättä muista mitä siinä pitäisi tehdä. Kyllä hän juoksi täysiä ruutua kohti, ei vaan osunut ruutuun ilman etsimistä.

Lauantaina lähdimme sitten Porvooseen, hakemaan auton kesärenkaat Kotkaan. Kävimme Lotan poppoon luona Matilda-päiväkahveilla. Kahvittelun jälkeen menimme yöksi isäni luo.

Yö oli todella levoton. Nukumme koirien kanssa aika pienessä huoneessa. En tiedä miksi mutta Iki vinkui melkein koko yön enkä saanut kunnolla nukuttua. Jo parin tunnin nukkumisen jälkeen menetin hermoni ja pelkässä yöpaidassa kävin päästämässä Ikiä ulos pihalle. Ikihän innostui ja lähti kauas nuuskimaan löytyisikö jäniksen jälkiä. Ei huudot eikä kutsut auttaneet. Ei ollut muita vaihtoehtoja kun käydä pukemassa lämpimämpiä vaatteita päälleen ja ulos hakemaan koiran sisälle. Onneksi olin ottanut namipussin mukaan ja sain houkuteltua Ikin sisälle. Kello oli silloin about 2.30. Loput yöstä meni myös aika levottomasti. N klo 6.30 luovutin ja nousimme ylös. Olo oli aika väsyyt joten otin päikkärit ennen aamupalaa.

Sunnuntain iltapäivällä suuntasimme nokkamme taas kohti Kotkaa.

Viikonloppuna oli kv-näyttely Tampereella. Schapea arvosti ruotsalaistuomari. Voittajanäyttelyssä 2007 (muistaakseni) yksi ruotsalais schapendoestuomari&kasvattaja sai kaikki tittelit koirilleen. Sama tapahtui tammikuun näyttelyssä Turussa. Samainen kasvattaja oli Tampereella ja sai yllättävää kylläkin sekä Rop että Vsp:n kotiinviemisinä. Surullisinta tässä jutussa on se että nainen oli suihkuttanut jotain aineita koiriinsa turkkeihin ennen kehäänmenoja. Useampi suomalainen oli nähnyt tämän ja kaikista rohkeimmat kävivät sanomassa tästä järjestäjille. Eläinlääkäri oli käynyt ottamassa näytteet koirien turkeista mutta olivat pistäneet nämä näytteet vääränlaisiin purkkeihin. Eli on epäselvää voiko näillä näytteillä todistaa jotain.

Ruotsalaisnainen oli ihan selvästi vetänyt herneen nenäänsä (sama tapahtui silloin voittaja-näyttelyssä kun joku olisi halunnut kuvata rop-koiraa schapelehteen) ja puhunut asiattomia.

Toivon että tästä tapauksesta seuraisi jotain. Tällä kavattajalla on kuulemma aika paljon "kavereita" ympäri maailmaa ja monta tuomarikaverita. Nainen on mm tulossa huhtikuussa Lahteen missä on ranskalainen tuomari. Nainen ei kuulu ruotsalaiseen schapeyhdistykseen, sillä hän on muistaakseni erotettu siitä. Me schapeomistajat harkitsemme vihdoinkin boikotoivamme ruotsalaistuomareita. Yhdyn varmaan tähän boikottiin vaikka mulla ei ole henkilökohtaisesti (ainakaan vielä) mitään ruotsalaistuomareita vastaa.

Tänään maanantaina kävin hakemassa koirahäkin kotiin. Purkasin palaset laatikosta ja suunnittelin häkin kokooamista. Kokoamisohjeet ovat n 12 sivuisia. Laskin kaikki mutterit, prikat ja tulpat. Tulin siihen tulokseen että kaiken kaikkiaan puuttuu 6 osaa. Laitoin myyjälle viestiä puuttuneista osista ja toivon että saisin ne osat aika nopeasti. Häkin seinät nimittäin lojuvat olkkarin lattialla ja haluaisin saada häkin koottua aika nopeasti. Häkin myyjä on muuten lomalla koko ensi viikon, eli jos en saa tällä viikolla puuttuvat osat, niin siihen menee varmasti ainakin viikon. Höh. Tyypillistä.