En muista olenko puhunut että viime kerralla fysioterapeutilla, saimme hyviä uutisia? Mirka sanoi että Adan selkä on aika hyvässä kunnossa. Muutama jumikohta löytyi mutta muuten kaikki ok. Seuraava aika vasta ensi vuoden puolella. Toivottavasti silloinkin selkä on pysynyt hyvänä.

 

En kuitenkaan aio hypyttää Adaa maksihyppyjä. Mieluummin mulla on terve koira kuin koira joka on kipee. Treeneissä Ada tekee innolla medi-hyppyjä. Voi olla jos Ada haluaa, hän saa ensi kesänä startata muutaman agilitystartin. 

Olen viime viikkoina melkein joka toinen päivä käyttänyt koiria metsässä,  missä saavat juosta vähän aikaa vapaina. Luulen että tämä liikuntaa tekee hyvää Adalle, vaikka hänen hännässään on n 15 kiloa ekstrapainoa nimeltään Ikwil.

Välillä luulen että Ada nauttii Iksun seurasta. Metsässä heillä on jokin paimennuskoulu meneillään. Paimentavat toisiaan, haukkuvat, juoksevat edes takaisin ja melkein aina ainakin jompikumpi heistä löytävät iki-ihanan vesiesteen jossa on ihan pakkopakko käydä makaamassa.

Ilman Iksua, Ada ei liikkuisi yhtä paljon kuin nyt. Aikaisemmin jos käytin Adaa metsässä, hän käveli mun perässä. Nyt hän painelee pitkin metsää ja peltoja ja suorastaan nauttii siitä. Ehkä hänen painonpudotuksensakin on tehnyt liikkumisen iloisemmaksi.