Vaikka meillä on jo avo-luokasta 1-tulos huimaalla pistemäärällä (160,5p, 1-tuloksen rajana ollessa 160p) halusin vielä kisata pari kisaa Avossa ennen meidän siirtymistämme voi-luokkaan. Olemme kuitenkin treenanneet enemmän Voi-luokanjutskuja.

Ilmoitin jo ennen joulua Ikwilin oman seuran tokokisohin helmi- ja maaliskuussa mut päätin ilmoittaa Ikwilin myös Porvoon tammikuun kisoihin. Halusin testata mitä Ikwil tekee jos koe on vieraassa paikassa mistä myös löytyy niin ihanaa hevosenpaskaa. Halusin myös tietää mitä Harri Laisi sanoo meidän suorituksestamme.

Jonotin n tunnin jotta pääsin kokeeseen. Tänä aamuna kun kello soi kl 6.00 olisi ollut niin paljon kivempaa jäädä sänkyyn nukkumaan kuin nousta ylös. Avo-kisa alkoi jo klo 9 eli 7.30 piti jo olla lähdössä. Annoin Ikwilille aamuruuan ja yritin itsekin saada jotain syötyä. Vein tytöt ulos lenkille. Olin tyytyväinen et myös Ada suostui tulemaan mukaan. Lämpömittari näytti n -15. Päästin tytöt temmeltämään vähäksi aikaa. Ikwil näytti kiusaavan Adaa koko ajan mut pääasia oli et se sai purkaa vähän energiaan, jotta hän jaksaisi keskittyä ja totella minua.

Päätin et paikkamakuuta tehdään ilman ponnaria ja otsatukkaa laitetaan kiinni vasta yksilöliikkeitten alkua. Ikwilin paikkamakuu on viime aikoina taas ollut epävarma. Yleensä hän seisoo ennen kuin olen edes päässyt piiloon.

N klo 7.15 starttasimme kohti Porvoota. Paikalla olimme jo n tunnin päästä eli oli sopivasti aikaa ruveta jännittämään omaa suoritusta. Kävin ilmoittautumassa ja saimme kisanumeroksi 16. Eka avo-koira oli numero 11 eli meidän paikkamme oli ekana toisessa paikkamakuuryhmässä. Kävimme kävelemässä ja Ikwil otettiin vähäks aikaa sisään maneesiin. Maneesi on ihan ok paitsi et koirille oli aika vähän tilaa kun ei ollut muuta paikkaa heille kun "katsomo"(=kapea "käytävä" jossa penkki toisella ja aita toisella puolella) ja siitä kaikkien oli käveltävä ohi. Ja Ikwilhän on ihan selvä ADHD-tapaus jonka oli kerjättävä nameja kaikilta.

Tämän kerran meidän suoritustamme ei valitettavasti videoitu. Harmittaa vähän kun en nakittanut ketään kuvaamaan, mut ehkä sitten taas ensi kerralla.

Kehäänmenossa Ikwil tempaisi sinne tänne ja sain kunnolla muistuttaa häntä et käyttäydytään kunnolla. Sain rauhoiteltua Ikwilin ennen liikkeen alkua. Tein myös pienen sivuaskeleen ennen kuin jätäin Ikwilin. Luulen et Ikwilin ylösnousu vois osittain johtua siitä et kun vasen jalkani sirtyy se voi koskea Ikwilin päähän (tai karvoihin) jolloin I häirintyy. Kun käännyin käänsin myös pääni ja näin et I makasi nätisti. Siirtyessäni piiloin katsoin myös taakseni ja I makasi vielä paikallaan.

Piiloon kuului piippausta ja olin melkein varma et se oli Ikwil. Katsoin koko ajan kentälle päin siinä toivossa ettei mikään koira tulisi näkyviin. Pitkät kolme minuuttia. Kehään palattuani, näin ettei Ikwile ihan maannut samalla tavalla kuin mitä jätin hänet. En uskaltanut ajatella mitä hän olis voinut tehdä niin kauan kuin olin poissa. Tuomari näytti meille kuitenkin 9½ p ja sanoi et koira oli ollut alussa rauhaton. Luulenpa et Ikwil oli taas siirtänyt tassujaan. Vein nopeasti Ikwilin vähäks aikaa autoon jotta hän rauhottuisi ja olis tyytyväinen kun kävisin taas hakemassa häntä "töihin".

Yksilöliikkeissä tehtiin jostain kumman syystä ekana liikkeestä maahanmeno. Tämä sopi meille ihan hyvin. Sain Ikwilin herätetty sillä ei ollut tavallinen tylsä seuraaminen vaan hänen piti olla kuulolla.

Alkuseuraaminen oli aika väljää. Antaessani käskyn, en nähnyt mitä Ikwil teki. Jatkoin matkaa ja vasta käännettyäni näin et I makasi. Ei mitään ongelmaa ja täydet 10 pistettä.

Seuraamisessa oli aika pitkiä suoria ja monta käännöstä. Ikwil otti taas etäisyyttä minuun mut musta hän piti kontaktit koko ajan. Kerran käännöksessäe vaeesemmalle, meinasin kompastua häneen.  Pitkän suoran jälkeen kävelimme päätyseinää kohti jolloin Ikwilin kontakti herpaantui ja meidän piti puolisekunti miettiä minne piti jatkaa. Pisteet kuitenkin 8.

Luoksetulossa Ikwilin pysäytys valui. Osittain vois syyttää Ikwilin kovaa vauhtia. Pisteet 8½.

Liikkeestä seisominen meni nollille viime kisoissa. Sitä ollaan vähän enemmän treenattu ja olen yrittänyt treenata sitä oikeaa stå-äänensävyä. Just ennen kehäänmenoa muistutin Ikwiliä mitä pitäisi tehdä kun stå kuuluu. Taaskaan en nähnyt mitä I teki mut seisoinhan hän. Ohittaessani Ikwiliä hän on välillä siirtynyt tai kääntynyt. Katsoin alas maahan ja olin hengittämättä. Onnistuin! 10

Noutamisessa ei mitään ongelmaa. Ikwil palautti kapulan iloisesti enkä tiputtanut sitä. 10

Ennen kaukoja mun oli rauhoitettava Ikwiliä sillä hän kävi ihan selvästi ylikierroksillä ja olisi varmaan muuten pompinnut edestakaisin. Liikkurin kysellessä olemmeko valmiita, vedin rauhallisesti henkeä ja silitin Ikwilin joka istui sivullani. Kaukoissa ei myöskään ongelmia. Välillä Ikwilin katse oli muualla mut kun hän kuuli mun ääneeni, asennot vaihtuivat ongelmitta. 10

Hypyssä ei mitään erikoista. En tiedä mistä syystä saatiin vain 9½. Olisiko I ehkä ollut perusasennossa vinossa, vai ennakoiko hän istumisessa.

Kokonaisuusvaikutus 9½. Tuomarilla oli vain kommentteja meidän seuraamisesta ja luoksetulosta.

Tänpäiväinen todistus:

Paikalla makaaminen: 9½

Seuraaminen: e8ee

Liikkeestä maahanmeno: 10

Luoksetulo: 8½

Liikkestä seisominen: 10

Noutaminen: 10

Kauko-ohjaus: 10

Estehyppy: 9½

Kokonaisvaikutus: 9½.

Yhteensä siis upeat 188½ pistettä (henkilökohtainen ennätys). Tuloksena siis hieno 1-tulos ja kp. Meidän sijoituksemme oli 2/13.

Palkinnoksi saatiin 6 kpl neekerinsuukkoja, vaaleavihreän nyrkkeilykengurun, muutama lihatikun ja "muistolaatan". Sekä tietenkin KP-ruusuke.

Me palkintopallilla. Ikwil keskittyy saamaan palkintonsa. Vierellämme voittaja (kuvittelee kuulemma olevansa karvaton schape), joka sai 192,5 p.

Ikwil ja palkinnot. Kp-ruusuke puuttuu.