Kävimme Ikwilin kanssa kisaamassa kaksi agilityrataa Kirkkonummella 23.10.2011. Aamupäivällä kävimme ensin Ikwilin kaa tokoilemassa jatkavien kisapentukurssilla. Ajattelin että Ikwilin oli saatava vähän rauhoittumaan ennen iltapäivän kisoja. Kaikki meni ihan ok tokossa, paikallamakuussa Ikwil nousi ylös ennen kuin edes ehdin piiloon. Toivon todella ettei Ikwil ota tätä taas tavakseen. Tosi ärsyttävää kun Ikwin nousee ylös (ja menetetään arvokkaita pisteitä) liikkeen ja kokeen alussa. Seuraaminen myös ihan ok, välillä Ikwil ei seurannut minua niin tiiviisti, mut pysyi kuitenkin mukana.

Tokoilun jälkeen kävimme vain kotona hakemassa meidän tavarat ja Adan. Kisojen jälkeen olimme lähdössä Porvooseen pariksi päiväksi, siksi Ada pääsi mukaan.

Kisapaikalle tulimme ajoissa. Matkalla minua jännitti mut ei enää sitten niin plajon kisapaikalla. Matkalla oli myös flunssainen olo, johtui ehkä jännityksestä tai siitä et olin ollu koko lauantaina ulkona. Kisoihin oli osallistumassa toinenkin schape ja kisoihin myös muita kotkalaisia. Tunnelma siis ihan leppoisa.

Tuomarina oli Anne Savioja joka välillä tekee tosi kimuranttisia ratoja. Yleensä hänellä on putki A:n alla.

Ekalla radalla oli ihanneaika 45 s. Rata vaikutti ija ok:lta. Putki-A yhdistelmä hermostutti vähän sillä Ikwilhän on putkihullu, mut niitä kontakteja on myös treenattu. Alku meni tosi upeasti, ei merkkiäkään mistään jännityksestä tai vaikeuksista. Kepeillemeno oli ehkä vähän liian vauhdikas ja olisin pitänyt suoristaa Ikwiliä enemmän. Nyt Ikwil aloitti kepit ihan oikein, mut ekan välin jälkeen hän ajautui pitkälle ja teki siellä sitten pyörimisen, jonka jälkeen hän tuli samasta välistä takaisin kepeille ja jatkoi matkaa. En ymmärtänyt et hän korjasi kepit väärin ja annoin hänen tehdä kepit väärin. No, eipäs korjaaminen olis auttanut meitä nollan saamisessa.

youtu.be/NRx5M_nvIYk

Toka rata näytti paljon haastellisemmalta. Ihanneaika 42 s josta keskusteltiin ennen rataantutustumista. Annen mielestä alle ihanneajan pitäisi päästä jos koira ei kauheasti pysähdy kontakteilla.

Radalla oli paljon käännöksiä ja miinaesteitä. Keinunjälkeinen hyppu askarrutti minua, Ikwilin kontaktit eivät vielä ole varmoja jos jään kontaktipinnan viereen seisomaan ja jos olisin vain takaa-käskyllä ohjannut esteelle, putki-vaara oli siinä. Tein oman ratkaisuni, paloi ehkä vähän aikaa mut...

Muuten meni loistavasti, Ikwil pysähtyi kaikilla kontakteilla eikä siinä palanut niin paljon aikaa. Maaliin tultaessamme, näin et meille tuli n 1 s yliaikaa. Harmittaa se tietenkin, mut siitähän taas opimme jotain. Kontaktit pitäisi saada vielä nopeammiksi. Jonkun kommentti oli ettei Ikwilillä ollut yhtä paljon vauhtia kuin aikaisemmin. Ehkä se johtui väsymyksestä tai siitä et rata oli aika kiemurainen. 1.11 vp tuli kuitenkin voitto. Palkinnoksi saimme lahjakortin, fleecehuovan, 14 kg Pedigree-koiranruokaa sekä muovipussillinen Pedigree-koirannameja ja ruokia.

Vielä palkintopallilla tuomari sanoi "pitikö teidän jäädä kontakteille syömään nameja?" Siihen vastasin vain et ollaan vasta äsken saatu kontaktit kuntoon.

youtu.be/V-A_PanW8mk