Taas on yksi viikko vierähtänyt.

Maanantaina 5.10 olimme vielä haltioissa KKS:n mestaruudesta maxikoirien agilityssä. Olispa kisat olleet viralliset!
Kävin töitten jälkeen Saijan luona hierottavana. Oli tosi ihanaa saada vain maata ja puhua koirista. En ole koskaan aikaisemmin käynyt oikealla hierojalla (kävin fysioterapeutilla kun kyynärpääni piti saada kuntoon) vaikka selkäni ja niskani ovat olleet aika kauan ihan jumissa. Hieronnan jälkeen huomasin miten veri alkoi kiertää ja oli illalla pakko syödä särkylääkettä jotten saisi pääsnsärkyä. Illalla leivoin yhden suolaisen (töihin vietäväksi) ja yhden makean (haku-porukalle) piirakan. Niska ja selkä olivat tosi kipeät muutaman päivän hieronnan jälkeen. Toivottavasti on parempi olo ensi kerran jälkeen...Hieronta tekee varmasti hyvää. Kävin ostamassa uuden tyynyn pari viikoa sitten eikä sen jälkeen ole ollut päänsärkyä. Toivottavasti tyyny+hieronta saavat päänsäryn katoamaan.

Tiistaina kävin aamupäivällä kotona (hyppytunteja kl 9.45-12.15) ulkoiluttamassa koiria. Kävimme metsässä n 30 minuutin lenkillä. Sitten takaisin töihin. Opettajakokous klo 14-16 jonka jälkeen nopeasti kotiin keittämään kahvia ja ottamaan koirat mukaan kohti haku-treenejä joita pidettiin raunioradalla.
Ikwil sai ekaksi olla tutustumassa raunioihin Vinhan kanssa. Löytyi tosi ihania vesilätäkköjä joissa oli ihan pakko kahlata.Vesi ei näyttänyt kovin puhtaalta. Kiersimme radan ja Ikwil jopa uskalsi käydä tiiliskasojen päällä ja putkien sisällä kurkkimassa.
Adalle tehtiin kolme valmista ukkoa. Halusin yhden sänkyrakennelman päälle. Sitä Ada jätti viimeiseksi mutta hän ei uskaltanut kiivetä sänkyjen päälle, vaan jäi maahan haukkumaan.

Keskiviikkona ei mitään erikoista.

Torstaina luokkani järjesti discon luokille 5-6. Samanaikaisesti pidin vanhempainkokouksen omalle luokalle. Paikalla oli myös vanhempia Pyhtäältä. Keskustelimme ensi vuoden leirikoulusta. Vaihtoehtoina on joko Ahvenanmaa tai Kemiö-Nauvo-Turku. Olisin itse enemmän Ahvenanmaan kannalla.

Perjantaina oli taas meidän agilitytreenit. Leivoin suklaa-marenkikakun jota otimme mukaamme ja tarjosimme treeniporukalle. Kakku maistui heille. Treenit olivat kaikille aika vaikeat. Oli paljon välistävetoja ja miinaesteitä. Ada palautti minut takaisin maanpinnalle.

Lauantaina oli Ikin eka koulupäivä. Enemmän sitä toisessa kirjoituksessa. Adakin pääsi kouluun. Ada pysyi n 4 minuuttia paikallaan. Kävin välillä palkkaamassa sitä ja lopuksi se vähän vinkui (Saijan mielestä). Palkkana oli makkaraa ja lihapullia. Tulin siihen tulokseen että Adan palkkana pitäisi olla vain koiran nameja. Ihmisten ruuasta Ada rupeaa käymään ylikierroksilla eli hän haukkuu enemmän silloin. Tehtiin vähän seuraamista Saijan käskytyksellä. Pari askeltaa menee ihan ok, jos seuraatan pidempiä matkoja, Adan seuraaminen ei ole yhtä hyvää. Pitää vain treenata tarpeeksi niitä lyhyempiä matkoja.
Hypyssä Ada kiersi ekan kerran esteen paluumatkalla minun sivulleni. Viivyttelin tarkoituksella "Sidan" käskyä ja hän ei hypännyt takaisinpäin vaan käveli minun vierelleni.
Koulun päätteeksi kävimme pienellä lenkillä kentän vierellä.
Iltapäivällä kävin Adan kanssa hakemassa Depin (Adan bestis kultsu) meille yökylään.  Illalla Ikwil pussasi häntä niin paljon että Ada sai olla rauhassa. Välillä Depi oli minun sylissäni, Iki pussasi häntä ja Ada seisoi kauempana ja katseli minua.

Sunnuntaina nousimme Ikwilin ja Depin kanssa ennen klo 7 ja kävimme sen jälkeen pienellä lenkillä. Ada sai nukkua niin pitkään kun hän halusi. Joskus klo 9 kieppeillä rouva päätti nousta ylös ja lähdimme isojen tyttöjen kanssa ulos toiselle lenkille.
Päivällä oltiin vain ja katseltiin tv:tä. Iki pussasi Depiä. Depi oli koko ajan minussa kiinni. Ärsyttää vähän tuommoinen käytös..Siksi olen tullut siihen tulokseen ettei kultsu ole minun rotuni, lenkillä ne ovat ihan ok mutta kotona ne ovat ärsyttäviä. Ikwil on ehkä toista mieltä.

Sunnuntai-iltana veimme Adan kanssa Depin kotiin.