Lähdimme koko perhe Lappeenrantaan agilityreissulle. Ikwilkin pääsi mukaan kun tulin siihen tulokseen että kun keli oli sateinen ja sille tulisi muuten niin pitkä päivä yksin kotona.Onneksi meidän startit olivat vasta iltapäivällä ja saimme siten jännittää koko aamupäivän. Ikwil toimii herätyskellona joten emme saa nukkua pitkään vaikka olisin ehkä suunnitellut ja toivonut sitä.
Kotkassa satoi melkein koko aamupäivän joten pakkasin tuplavaatetuksen mukaan kun lähdimme ajamaan Lappeenrantaan. Onneksi tuulilasin pyyhkijät olivat kunnossa, muuten en olisi varmaan uskaltanut lähteä. Kisapaikalla ei satanut ekan startin aikana. Koirat olivat olleet autossa odottamassa ja Ada kävi kuumana. Ei se taaskaan pysynyt startissa paikallaan. Ekalta radalta saatiiin hyl kun Ada ampaisi puomilta seuraavaan putkeen. Olis ehkä muutenkin tullut sama tulos kun jätin pussin Adan selkäni taakse ja Ada ampaisi A:lle.

Eka rata:
1828376.jpg

Sitten alkoi satamaan. Vaikka sulla on mukana sadevaatteet ja sateenvarjo niin eihän niitä kannata käyttää heti kun huomaat että taivaalta sataa vettä. Vasta sitten kun olet puolimärkä niin niitä kannattaa hakea. Vaattethan voi kastua.Toinen rata oli hyppyrata. Rata näytti vaikealta, olihan putki tyrkyllä monta kertaa ja hypyradoilla on aina se vaara että ohjaaja unohtaa minne koiran pitäis ohjata. Laitoin Adan makaamaan lähdössä ja hänhän pysyi. Adalla ei oikein ollut vauhtia. Kyllähän hän aina teki mutta olin välillä jopa hänen edellään. No sainpa valssattua ennen kuin koira pyöri jaloissani. Olin itse ihan tyytyväinen ohjaukseeni.  Muistaakseni en edes kauheasti huutanut ja Ada ei paljon putkeja vilkuillut. Ennen muuria (nro 17) Ada pyöri jaloissani mutta sain huitaistua koiran esteen yli.. Tehtiin nollarata mutta ihanneaika ylittyi 5.25 sekunnilla. Tuloksena meidän viidenneltä 3-luokan radalta oli siis 5.25. Onhan se hyvä kun hyl-putki on saatu katkaistu. Epäilin ennen lähtöä saisimmeko tuloksen. On kivaa huomata etten aina ole hukassa vaan mekin voimme saada tulosta ja joskus jopa päihittää heitä mitä olemme joskus ehkä ihailleet.

Lappenrannan toinen 3-luokan rata.

1828345.jpg


Kotona oltiin vasta klo 21 jälkeen. Kotimatka ei ollut hauska, kun satoi melkein koko ajan. Tuomisina Lappeenrannasta ei ollut muuta kun ainakin kaksi punkkia. Onneksi ostin taas uudet punkkipihdit joilla jopa saan punkit poistettua.


Kyllä me koiraihmiset olemme vähän hulluja. Yksi pariskunta Kotkasta olivat vieneet asuntovaununsa eilen Lappeenrannan kisapaikalle, jättäneet vaunun sinne ja lähteneet autolla Kouvolaan koiranäyttelyyn. Näyttelyn jälkeen he palasivat Lappeenrantaan ja ovat tänään siellä kisaamassa.
Agility näyttää olevan välineurheilua. Aika monella on nykyään asuntoauto. Olishan se kätevää mutta semmoinen maksaa aika paljon enkä tiedä jos sinkkunaisella olis varaa tai oikeasti käyttöä semmoiselle. Suunnitelmissa olis farmariauto ja takapaksiin koirahäkit. Ehkä sitten muutaman vuoden päästä...