Lauantai 19.1.2008 Toko-treenit klo 11.
Paikallamakuussa Ada pysyi paikallaan ja hiljaa n 2 minuuttia. Olin näkyvissä eka minuutti ja kävin välillä palkaamaassa sitä kun se kerran oli kiltisti. 1½ minuuttia siitä kun menin piiloon, Adan konsertti alkoi. Onneksi se vain piippasi, mut se jäi kuitenkin kiinni siitä vaikka Loraa ja Depiäkin epäilettiin.

Paikallaistumisessa ei mitään ongelmia, mut olinhan sillion näkyvissä. Muuten treenit meni alussa ihan ok. Ada haukkui heti kun se ei saanut nameja. Liikkeestä seisomisessa ilmeni semmoisia ongelmia että pyysin Saijan apuja. Sen jälkeen Ada ei ymmärtänyt edes käskyä Stå. Kun piti pysäyttää Adan seisomaan paikalleen, se vain jatkoi matkaa. No, eikun vähän takapakkia. Nyt meillä on läksynä harjoitella sitä ihan rauhallisesti. En sais ite menettää malttini, pitää namit vasemmassa taskussa ja ontaa kunnon käskyn. Vaikeata.
Treenien jälkeen Tarun, Rudyn ja Depin kanssa metsään. Siellä Ada nautt olosta.

Sunnuntai 20.1

N klo 10.30 Ada päätti että se haluaa ulos aamupissille. Klo 13 oli Haku-treenit. Otimme naapurista myös Åsan ja Tuijan mukaan.

Adalle tehtiin yksi tyhjä ja neljä ukkoa. Ekat kaksi oli etukulmissa. Jo ennenkuin lähetin sen ekalle valmiille , Adan piti käydä tarkistamassa Katin, Marian ja Tiian jotka seisoivat alueen sisäpuolella keskilinjalla. Kun he eivät noteeranneet Adaa niin se päätti käydä katsomassa löytyisikö ukko metsästä. Ensin piti kuitenkin kiertää yksi kaatunut puu (eihän mun pieni kullanmussukka voinut hypätä sen yli vaikka agilityssä hyppää n 60 cm hyppyjä ilman ongelmia). Löytyihän se Tuija sieltä puskien keskeltä. Ada oli kuulema peleästyttänyt Tuijaa, hiipimällä Tuijan taakse.

Toinen ukko toiseen etukulmaan. Nyt Ada suuttui ihan kunnolla niihin ihmisiin jotka seisoivat alueella. Niinkuin se olis paimentanut heitä keskilinjan oikealle puolelle. Vasta kun ihmiset olivat siirtyneet, Ada lähti ukkoa kohti. Tämmöistä piirrettä en oo aikaisemmin koirastani nähnyt. Tosi fiksu paimenkoira.

Kolmas pisto oli tyhjä. Niinkuin Ada olis ymmärtänyt sitä meidän puheista. Ada ei nimittäin mennyt kovin syvälle joten Tiialle tuli melkein kiire jottahän ehtisi piiloon toiselle puolelle keskilinjaa. LÄhetin Adan suoraan lennossa kohti kolmatta ukkoa.

Nejäs ukko oli taas normaali mutta syötellen pois. Onnistunut treeni.

Illalla vielä agility-treenit. En olisi itse jaksannut mennä harkkoihin. Adalla riitti taas vauhtia, mut ei se oikein jaksannut riehuta lähdössä tai radalla. Kepeillä piti kuitenkin kommentoida. Ada teki muutaman ylimääräisen esteen eikä vitsinnyt odottaa esim A:lla. Jätin sen muutaman kerran selän taakse ja silloin sen oli pakko tehdä kepposia.