Kävimme tänään Porvoossa tokoilemassa.Tuomarina oli Hannele Pörsti.

 Minulla oli suuria odotuksia. Paikallamakuu kuitenkin pelotti vähän mutta olimme rentoja enkä jännittänyt kauheesti. Ehdimme nippa nappa piiloon kun yksi koira seikkaili piilon viereessä. Ylläri, se olikin Ada. Sitten kun yritin saada sitä kiinni, niin se pisti leikiksi. Onneksi tuomari sai kiinni sen kaulapannasta. No, saimme siitä liikkeestä puhtaan nollan.

Vähäksi aikaa ulos katsomaan maisemia. Päätin että nyt tsemppaamme kunnolla eikä välitetä tuloksesta. Seuraamisessa Ada päätti jo ekojen kymmenen metrin aikana että hän aikoo syödä niin paljon hevosenpaskaa kun ehtii. Ehdimme tehdä yhden käännöksen ja sen jälkeen Ada seikkaili mun takana ja edessä. Sain kiskottua sen sivulleni, mut siinä vaiheessa olin varmaan antanut noin 5 käskyä joten sekin liike meni nollille. Todella lupaava alku.

Loppuliikkeet:
Maahanmeno: 9 (en tiedä miksi, ehkä Ada kommentoi jotenkin tai sitten hän liikkui käskyn jälkeen tai sitten oli vino perusasento)
Luoksetulo: 8 (Ada liikkui käskyn jälkeen mutta ei niin paljon kun viime kisoissa)
Seisominen: 5 ( Kun annoin käskyn, näin että Ada pysähtyi, ennenkuin olin kääntynyt Ada haukkui ja ehdin jo pelätä pahinta, mut Ada seisoi mutta aika lähellä minua joten hän oli varmaan liikkunut muutaman metrin eteenpäin)

Nouto: 10 (Adan lemppari (hypyn jälkeen))
Kaukokäskyt: 10 (Meni todella upeasti, Ada ei liikkunut ollenkaan paikaltaan. Viime kisoista saimme nollan tästä liikkeestä, joten parannus on huima. Tyytyväinen)
Hyppy: 10 (Ada kävi ennen liikkeen alkua kokeilemassa hyppy-estettä ja totesi sen olevan ihan ok vaikka käytettin vain 4 lautta. Lastenleikkiä Adan mielestä.)
Kokonaisvaikutus: 6 (Johtuu varmaan siitä kun Ada oli leikkisä ja nälkäinen kokeen alussa ja kun hän piti välillä kommentoida käskyjäni. Huomasin ettei tuomari paljon tykännyt haukkuvista tai kommentoivista koirista.)

 Loppupisteemme oli 128 ja saimme taas 3-palkinnon. Sijoitus oli jaettu 7. Saan olla tyytyväinen suoritukseemme. Nollat tietenkin vähän harmittaa mut paremmalla onnella ensi kerralla. Sääli ettei tuomari paljon kommentoinut suorituksia.

Alo-luokan voitti toinen karvainen ilopilleri. Rotu: Pon eli aika samankaltainen ja näköinen otus kun schapendoes. Oli ilo seurata Pon:in liikkeitä. Kuvittelen ainakin että Adan meno oli välillä samantyylinen kun tämän koiran iloinen esitys.

Eikun treenaamaan lisää ja kisoihin. Toivon mukaan saamme kohta pitää taukoa näistä hommista. Jos ei niin treenaamme ainakin paikallamakuuta, seisomista ja seuraamista.