Älkää olko huolissanne meistä. Olemme vielä elossa. Älkää myöskään usko ettei meille ole tapahtunut mitään hiihtoloman jälkeen....Olen taas ollut niin huono päivittämään blogimme. Facebook-kaverit saavat nykyään enemmän tietoa meidän elämästämme kuin blogin ystävät.

Pari sunnuntaita ollaan käyty hakuilemassa. Pakkasen ja runsaan lumimäärän takia hakuilut ovat jäänet tänä talvena tauolle.

Viime  sunnuntaina saimee koottu porukan. Mestässä oli yllättävän paljon lunta, joten kahlasimme vyötäröihin asti lumessa ja tallomisesta ei meinannut tulla mitään. Yksi "ulkopuolinen" tallooja mietti jossain vaiheessa että koriaihmiset taitavat olla aika hulluja. Siihen ei ollut kauheasti lisättävää. Hanki ei yhtään kestänyt meidän painojamme joten upposimme ja syvään.

Tallomisen jälkeen "isot" koirat saivat ensin tehdä työtä. Päätin jättää Adan&Iksun viimeisiksi vain sen takia että niitten liikkuminen helpottuisi kun muut koirat tekisivät valmiita "uria" ja polkuja.

Adalle tehtiin kolme ukkoa. Ekat ukot olivat etukulmissa. Toinen oli aika lähellä koska kummun jälkeen oli pitkä pudotus ja tosi paljon lunta.Kolmannen ukon jälkeen Ada päätti köydä tutkimaan sen neljännen kaistaleen. Ja hän tutki sitä aika kauan sillä en ottanut häneltä liivit pois joten hän oli ihan varma että polun päässä olisi ihana ihminen.

Iksulle tehtiin kaksi ukkoa. Molemmat löytyi, jonka jälkeen hänkin meni tutkimaan sen viimeisen kaistaleen. Ei ollut vieläkään siellä ukkoa.

 

Eilen käytiin sitten taas hakuilemassa. Käytimme viime viikkoiset jäljet hyväksemme. Adalla oli taas ukkoja etukulmissa. Nyt hanki kantoi joten koirat pääsivät oikaisemaan poluilta. Adan toinen ukko oli vähän kauempana kummun alapuolella. Maalimies oli kaivautunut lumeen joten Adalla oli vaikeuksia hahmottaa hänet. Ada yritti selvittää maalimiehen olinpaikan enne kun hän lähti alas kummulta. Maalimiehen piti antaa ääniapuja Adalle jotta hän löytäisi maallimiehen ja uskalsi sukeltaa lumeen.

Ada lähti kolmannelle ukolla tallattua polkua pitkin. Sen jälkeen hän kuitenkin oikaisi sillä polulla ei ollut hajuja. Kolmannen ukon jälkeen hän oli taas menossa etsimään lisää ukkoja. Sain hänet hihnaan ja otettuani liivit pois, hän tyytyi kohtaloonsa.

Iksulle tehtiin vain noutoharjoitus. Tarkoituksenahan on saada Iksusta rullakoiran eli koiran joka käytyään maalimiehellä, nappaa rullan kaulapannastaan ja sen jälkeen juoksee takaisin ohjaajan luo joka kytkee koiran ja käskee sen takaisin maalimiehelle.

Olen täällä kotona vienyt patukan pari metriä Ikwilistä ja käskenyt häntä hakemaan sen mulle. Nyt kokeiltiin että maalimmiehellä olisi patukka, Iksu kävisi hakemassa sen jonka jälkeen hän toisi sen mulle ja menisimme ukolle. Iksu lähti tosi innokkaasti ukolle mutta ei maltannut ottaa kapulan suuhun puhumattakaan että tosi sen mulle. Iksun keskittymiskyky ei oikein vielä riitä tai sitten hän ei tiedä mitä pitäisi tehdä. Iksu pomppi edes takaisin, toi rullan melkein mulla ja hän oli taas lähdössä jonnekin muualle. Mun pitäisi siis tarmokkaasti treenata rullan tuontia täällä kotona. Vähän vaikeata kun asuu yksin. Voisin varmastii kouluttaa Adan maalimieheks, jonka luota Iksu kävisi hakemassa rullan....