Naapuri epäili että hänen oma tietokoneensa oli jotenkin jumittunut mun blogin kohdalla kun en ollut kirjoittanut sinne mitään 22.6 jälkeen. On ollut vähän muuta tekemistä ja Summer Tour 2009 otti voimille.

Tietenkin on tapahtunut vaikka mitä mutta en vaan ole jaksanut kirjoittaa niistä. Ja sitä paitsi luulen että naapuri on jo saanut kuulla meidän tapahtumista. Sanoin naapurille että olen kirjoittanut tapahtumista Facebookiin jotta saisin hänetkin mukaan sinne. Saa nähdä miten käy.

 

Meidän lomareissun seuraavana päivänä käytin Adan Inkeroisissa fysioterapeutilla. Olin aikaisemmin varannut ajan sinne 22.8:ksi, mutta oli tullut perutusaika. Mirka (fysioterapeutti) soitti mulle kun ajoin kotiinpäin Luodosta ja soitin takaisin. Juuri ennen soittoa mietin että torstaina 2.7 olisi tosi kivaa nukkua pitkään eikä tehdä mitään. No, fysioaika oli klo 9 joten se siitä nukkumisesta.

Mirka katteli Adaa edestä ja takaa ja totesi että oikea puoli on huonommassa kunnossa kun toi vasen puoli. Hän käsitteli koiraa ja teki jotain ainakin kaulanikamille ja alaselän nikamille. Käsittelyn jälkeen molemmat puolet olivat tasasempia. Kerroin Adan vaivoista ja ettei hän ole halunnut hypätä pituutta tai okseria. Mirka ei ihmetellyt tätä ollenkaan.

Mirka oli kiinnostunut rodusta ja kun kerroin hänelle että Ada on itsepäinen eikä millään haluaisi ulos aamulla, Mirka oli ihmeissään voiko semmoista koiraa olla.

Mirka kehotti pitämään Adan levossa ainakin kaksi päivää. Tai 4 päivää jos on mahdollista. Ja niin ettei Ikwil pääsisi kiusaamaan.

Iltapäivällä soitin Tarulle kysyäkseni pääsisikö Iki heidän mökille jotta Ada saisi levätä. Onneksi Taru oli niin kiltti ja lupasi tulla hakemaan Iksua perjantai-illalla.

Pohjanmaanmatkalla koirien tarvikkeet oli pakattu KalleAnka-laukkuun. Kun olin tyhjentänyt laukun jäi se eteisen tuolille jotta voisin pakata Iksun viikonlopputarvikkeet siihen. Kävin perjantaina kaupassa ja siinä aikana Iksu (epäilty nro 1) oli syönyt laukusta kulman, sillä laukun taskuun oli jäänyt jokin nami. Ja nameja ei tunnetusti saa jättää minnekään esille.

Lauantaina Kaakon Käyttökoirat järjesti PeRa-kokeen raunioradalla. Lähdimme Tuijan kaa katsomaan kokeita. Vain yksi koirakko teki tottis-osuuden ja pääsi siitä läpi. Ketteryysosuuteen osallistui kolme koirakko eikä yksikään niistä päässyt läpi. Ohjaajat tekivät yllättävän paljon mokia.

Raunio-osuudella oli kolme koiraa josta näimme kahden suorituksen. Molemmat koirat löysivät kaikki kahta ukkoa.

Sunnuntaina 6.7 lähdin päivällä Nastolaan katsomaan AgiRotu-tapahtumaa. Olisin itse halunnut kisata Adan kaa, mutta en ollut ilmoittanut meidät Adan selkävaivojen takia. Pääsin sinne Piian kyydissä sillä hän kisasi Wiiran kaa mini-möllijoukkuekisassa tehden hienon nollatuloksen. Heidän joukkuensa sijoittui sijalle 11.

Schapejoukkueita ei ollut kisaamassa.

Kotimatkalla Nastolassa kävimme Iitissä hakemassa Iksun kotiin. Iksu oli koko viikonlopun peuhannut Depin kaa.

Tiistaina kävin Adan kaa haku-treeneissä. Pähkäilin koko päivän ottaisinko Iksun tai Adan mukaan treeneihin. Olimme Tuijan kaa puhuneet jos vaikka lähtisimme samalla autolla treeneihin. Sanoin ettei Kian paksiin mahtuu kultsua ja Tuija ei ollut ihan valmis ottamaan Iksun omaan autoon. Tuija uhkasi jos otan Iksun mukaan ja lähdemme hänen autollaan, mun on otettava häkki mukaan minne Iksua voisi pistää treenipaikalla. En ymmärrä miksi Tuija ei halunnut Ikiä vapaana hänen autossaan? Ei kai nyt Iksu keksisi mitään jäynää...

Adalle toivoin suht helppoja pistoja jotta hänen ei tarvitsisi kauheasti hypätä. Adalla oli eka maalimies haamu ja toinen muistikuva ja kolmas valmis.

Ada lähti aika hyvin ukolle, teki omia reittivalintoja mutta teki koko ajan työtä. Saan olla tyytyväinen Adan suoritukseen.

 Loppuajan olemme vain olleet ja levänneet. Olen pakottanut Adan päivisin ulos viimeistään klo 13. Aamuisin olen kysynyt häneltä tuleeko hän mun&Iksun kaa aamulenkille, melkein aina on kuulunut kieltävä vastaus. Kotiintultuamme Ada on välillä istunut etuovella mutta siirtynyt makkariin takaisin kun loputkin laumasta on tullut kotiin.

Olemme treenanneet Iksun kaa pujottelua meidän kuudella suorilla kepeillä. Aika hyvin tuloksin. Tänään nostin meidän kahta hyppyestettä takapihan ulkopuolelle ja siellä treenasimme Iksun kaa välistävetoja ja takaavientejä plus tietenkin normaaleja hyppyjä. Lupaavalta näyttää Ikin agilityura.