Tänään olin ekan päivän hiihtoloman jälkeen töissä. Koirat olivat siis pitkästä aikaa (yli 1½ viikkoon) kahdestaan kotona. Viivyin poissa n 7 tuntia. Kotiin tultaessa löysin jotain epäilyttävää olkkarin lattialta. Kaaoksen vieressä makasi Albert Anka joka yleensä makaa sohvan selkänojalla mutta joka silloin tällöin löytyy mm lattialta.

Albert kaaoksen keskellä


En tiedä oliko Albert saanut kaaoksen aikaan, mutta luulin ekaksi että jompikumpi tytöistäni oli katsonut mitä Albert oli syönyt. Onneksi näin ei ollut. Vaan joku oli päättänyt maistaa miltä loppuunpalannut tulppaanikynttilä maistuu. Oli myös löytynyt vanhat "rantatohvelit" jota olin unohtanut takaoven eteen. Toisesta kengästä oli syöty tai pilkottu puolet. Loput kengästä ja kengänpaloja löytyi myös sängystä ja makkarin lattialta. Sängyn päällä istui myös pääepäilty:

Valitettavasti mulla ei ole minkäänlaisia todisteita kuka on kaaoksen takana. Epäilen siis Ikwiliä joka aikaisemminkin on maistanut miltä kynttilät maistuu. Jos Ada on syypä, hän oli niin fiksu ettei tehnyt tuhoja niin kauaun kun Iksu oli hoidossa.