Tanskan matkan aikana mulle selvisi että ennen kuin hankkii koiran niin pitäis huolella tutustua tulevan pennun vanhempiin. En tehnyt sitä silloin keväällä 2003 kun nopeasti piti löytää koiran kesäksi. Onneksi en vielä ole löytänyt Adasta kaikkia Adan äidin Ellun piirteitä. Toivottavasti (?) Ada on perinnyt jotain geenejä isästään Kössistä.

Ellu (Flairamy´s Helena) on 10-vuotias mutta käyttäytyy välillä kun pentu. Ellu ei paljon kysele saako kiivetä syliin vaan hän ilmestyy jostain ja on just sen näköinen että hän on aina ollu sylisssäsi. Laivalla kun piti nukkua niin Ellu käveli mun päällä, varasti mun tyynyni eli meni siihen makaamaan kun vahingossa nostin pääni siitä. Sen päänsä nostaa sen tyynynsä menettää. Ellu osaa avata laivan hytin oven eli meidän oli lukittava koiruudet vessaan kun lähdimme hytistä. Ois ollu tosi ikävää käydä etsimässä kaikki neljää koiraa jostain laivalta. Eihän ne muut koirat olisivat jääneet hyttiin jo mamma-Ellu ois kävellyt ovesta ulos.

Adan kasvattaja on sitä mieltä että jos Ellu ois ihminen niin sillä ei ois yhtään ystävää, niin röyhkeä hän on.
Ellu on joskus näyttelyissäkin pistänyt ranttaliksi. Mari on jopa keksinnyt uuden verbin: elluttaa.
Tällä hetkellä (9.10.07) on kasvattajan kotisivujen etusivulla kuvia jossa Ellua elluttaa. Eli kukkatynnyrissä makaa ylimääräinen koriste joka tarkemmin katsottuna on schapendoes Ellu 10 v.

Kuvissa Ellu (ja Marin jalka):
969280.jpg

Mitä? En minä mitään tee...Miten niin teidän sänky?
969275.jpg