Olen taas parina lauantaina seurannut Ruotsin Tv:stä Robinson2009-kilpailua. Robinsonhan oli se eka tositv-ohjelma jonka formaatin mukaan on tehty mm Selviytyjät.

Ekassa Robinson2009-ohjelmassa kaikki kilpailijat asuivat samalla paikalla. Räme mistä ei löytynyt eksoottisia hedelmiä eikä hiekkarantoja. Mäen päällä oli autiotalo jota ruvettiin purkaamaan kun yksi kilpailija halusi asua rannalla.

Huvittavinta oli kuunnella kisajien valituksia kun eivät pystyneet makaamaan rannalla , ei löytynyt syötävää (kuitenkin tappoivat yhden liskon tai varaanin ihan muuten vaan, eivätkä syöneet sitä). On myös hauskaa nähdä että joillakin kisaajilla on helmikorut. En ymmärrä niitä jotka voivat elää "viidakossa" ilman koruja, ja vieläkin hienoja sellaisia.

Minne kilpailijat luulivat ilmoittautuneensa? Kauneuskisaan tai paratiisimatkalle? Eikö Robinson-ohjelma perustuu (ainakin melkein) Robinson Crusoe-kirjaan? Ohjelman juoneen kuuluu selviytyminen vaikeissa olosuhteissa. Robinsonina en rantautuisi mille tahansa saarelle, uisin varmaan lähemälle hiekkarannalle.

Parin kisan jälkeen, kisaajat jaettiin kahteen ryhmään.Toinen joukkueista muuttivat toiselle rannalla mistä jopa löytyy vihreätä ja hiekkarantaa.