Eka vapaa viikonloppu pitkään aikaan eikä näitä kauhean monta on luvassa tulevaisuudessakaan. Mulla oli loppuviikosta flunssainen olo joten olin suunnitellut makaavani sohvalla koko viikonlopun.

Meidän duracelpupu on ollu toista mieltä. Lauantaina heräsin joskus klo 6 jälkeen. Heitin Ikwilin nopeasti takapihalle ja sain hänet sitten takaisin nukkumaan ja nukahdin itsekin. N. klo 7 siirryin vapaaehtoisesti olohuoneen sohvalle ja Ikwil jatkoi nukkumista tai luunsyöntiä toisella sohvalla. Ada sai jatkaa uniaan makkarissa. Tulin siihen tulokseen että jos nukumme eri huoneissa saamme jopa nukuttua, muuten koirat tappelevat koko ajan enkä välttämättä jaksais kuulla koirien haukuntaa ihan heti aamulla.Aamupäivällä otin Adan mukaan ja lähdimme ostoksille. Ada sai kuitenkin odottaa autossa, mutta luulen että hän nautti yksinolosta.

Iltapäivällä lenkitin koirat erikseen. Kun olin Ikwilin kanssa lenkillä, hän pelästyi kunnolla yhtä koiraa. Ikwil on ollut tosi rohkea sekä kun hän on Adan kanssa mutta myös kun hän on ollut "yksin" liikenteessä. Ei puhettakaan että hän olis pelännyt muita koiria. Ikwil on kuitenkin ollut mukana kolmessa agi-kisassa eikä ole yhtään pelottanut. Tämä koira oli ihan selvästi poikkeus, onhan sen rotu minustakin aika pelottava: koira oli keltainen labbis (Taru: ei siis mustavalkoinen). Ikwilin pelko labbista kohtaan voi johtua siitä että koira käveli vähän matkan päästä meidän perässä ja ryntäsi meitä kohtaan kun pääsi lähelle. Kotinurkilla tapasimme ison mustan koiran naapurista eikä Ikwiliä silloin kauheasti pelottanut.
Illalla kävin Adan kanssa hiekkakentällä tottistelemassa. Paikallamakuussa Ada pysyi rauhallisena ja suht koht hiljaisena yli 3 minuuttia. Seisoin itse puun takana eli voi olla että Ada näki minut. Löydettiin kentältä tennispallon jonka heitin muutaman kerran Adalle. Ada oli leikkituulella ja veti hepulit. Ihanan näköistä. Mun pitäis varmaan useammin antaa aikaa Adalle olla se perheen ainut koira.


Sunnuntaina oli herätys taas n klo 6. Ikwil oli tehnyt pissat paperille joten hän kävi vain takapihalla kääntymässä. Löytyi kaksi punkkia Ikwilin poskesta. Punkkipoiston jälkeen yritin päästä takaisin Nukku-Matin maahan, mutta en voinut rentoutua. Kuulin jotain kilinää. Kun nousin ylös ja menin olohuoneeseen, Ikwil makasi sohvalla ja sillä oli minun kännykäni vierellään. Kännykkä oli ollut sohvapöydällä mistä Ikwil oli napannut sen. Kännykoruna on pikku Myy ja Suomen lippu jotka kilisivät. En tiedä kenelle Ikwil oli soittamassa. Otin puhelimen pois ja menin takaisin sänkyyn. Taas kuului omituisia ääniä, Ikwil oli napannut muutaman lehden sohvapöydälta ja yritti itse päästä pöydälle. Siinä vaiheessa luovuin nukkumisajatuksista ja sirryin itsekin sohvalle.

Päivällä yritin levätä mutta selkääni alkoi vaivata. En tiedä miksi selkääni vihloo, tuntuu paremmalta jos istun, mutta mun pitäisi levätä. Ada on melkein koko päivän nukkunut sängyllä makkarissa ja me muut olemme olleet olkkarissa katselemassa tv:tä.

Toistaiseksi flunssani ei ole hellittänyt. Kurkussa tuntuu siltä kun olisin niellyt ainakin yhden kaktuksen. Päätä huimaa ja poskia poltaa... Huomenna pitäisi lähteä taas töihin ja olla siellä klo 8-16! Ja koirat saavat olla koko päivän kaksin kotona. Ja vielä olis n 35 ma-kokeita  joita pitäisi tarkistaa..Onneksi 7-luokkalaiset lähtevät tiistaina leirikoululle ja mulla on loppuviikosta paljon vähemmän tunteja.
Ensi viikonloppuna on KKS:n agilityleiri.Siihen menneessä pitäis olla kunnossa.

Huomasin äsken että olen antanut päivässä n 1 dl liian vähän ruokaa Ikwilille. Voi olla että siitä johtuu että hän on syönyt kaikki mitä eteen on tullut. Hän saa tänään ja jatkossa suosituksen mukaan ruokaannokset ja katsotaan syökö hän vielä sen jälkeen huonekaluja.