Tänään järjestettiin Vantaalla pentunäyttely. Ikiä jännitti varmaan näyttelyä niin paljon että yöllä oli tehty pissit, kakat ja oksennukset. Pissit ja kakat onneksi papereille mutta oksennukset lattialle. En analysoinut oksennusta sitä enempää mutta olis voinut sisältää tikkuja tai/sekä värikynän palasia. Ei ihme jos oksennutta jos puuta syö.

Lähdimme ennen klo 6.30 länteenpäin. Isäni soitti eilen ja varoitti liukkaasta kelistä. Jännitin vähän olisiko tiet ihan jäisiä, onneksi eivät olleet. Veimme Adan Porvoon Saksalaan jossa se jäi Lotan perheen hoitoon. En vitsinnyt ottaa häntä mukaan Vantaalle kolmen syyn takia. 1. Ada ei siedä pentuja, eli olis ollut tuskaiset oltavat pentunäyttelyssä. 2. Adaa ei varmaan olisi päästetty sisään sillä samassa hallissa oli myös agilitykisat eikä juoksuisilla nartuille ole sijaa agikisoissa. 3. Ikwilin tekee hyvää olla matkassa ihan minun kanssa.

Olimme ekana koirana näyttelypaikalla jo klo 8 jälkeen. Jos Ikwil juoksi upeasti viime viikolla, samaa ei voi sanoa tämänpäiväisestä suorituksesta. Hallin lattia oli tosi liukas, ja vaikka mattoja oli levitelty, tassujen ote eivät oikein pitäneet. Ikwil leikki taas imuria, kaikki namit oli syötävä. Ikin liikkeistä ei varmaan saanut mitään selvää. Ikwilin luokassa oli melkein samat koirat kuin viime viikolla: Bessi (L. Besadora), Neppu (L. Cama Dia), Ikwil (L. Conamore Ikwil) ja Salli ( Swifty´s Angelica). Salli oli 4., Neppu 3. ja voitto oli Besssin ja Ikwilin. Yritettiin juoksuttaa meitä rinnakkain, ei oikein onnistuttu siinä.
Ikwil käyttäytyi kuin apina (seli, seli) ja Bessistä tuli voittaja saaden myös kp:n.
Vanhemmista nartuista kumpikaan ei saanut kunniapalkintoa.

Ikwilin arvostelu:
 Good type. Nice feminine head of good proportions. Good eyes and ears. Scissor bite. Well angulated back and front. Good body. Typpical upperline. Good underline. Good coat. Moves typical, but still loose in elbovs.

Tuomarina Hans van Raad Hollannista. Hans on schapendoes erikoistuomari eli tietää rodusta aika paljon.

Bessistä tuli sitten Rop ja Bassosta VSP. Lumikuono-kasvattajaryhmä sai kp, mutta me ei oltu mukana siinä. Jäimme vähäksi aikaa katsomaan myyntikojuja ja agilitykisaa. Tulin siihen tulokseen että oli hyvää että Adan juoksut alkoin pari kolme viikkoa sitten. Muuten olisin ilmoittanut hänet agility-kisoihin eikä ne olleet ihan minun mieleeni. Liian paljon ihmisiä katsomassa, aika pieni kenttä ja liian paljon hälinää.
Ainut hyvä puoli all-round-tapahtumassa (lemmikkinäyttely, agilitykisat, pentunäyttely) oli varmaan schapendoes-rodun kannalta että pari ihmistä tuli kysymään rodusta.

Tästä näyttelystä opin sen:1. kannattaa tarjota ruokaa koiralle ennen kehään menoa jotta hän ei ehkä imurois niin paljon.2. Ikwilin nimen käyttä on selvästi kokenut inflaation (niinkuin Saija sanoi lauantaina) tai sitten Ikwil on tulossa murkkuikään. Kun sanon Ikwil, mitään ei tapahdu.Hän ei edes vilkaise minua vaan jatkaa omia puuhasteluja. 3. Jos namit ei kelpaa, pitää keksiä jotain muuta keinoa millä saa koiran huomion itseesi (mukana oli piippileluja, mutta en hokannut käyttää niitä kehässä).

Lähdimme hakemaan Adaa. Lotta oli keittänyt kahvit. Meidän kahvitellessa, Ikwil kusi ja paskoi heille sisään. Kukaan ei muistanut pistää sanomalehtiä lattialle, joten meidän oma moka.