Pitkästä aikaa pääsimme metsään hakuilemaan. Sää oli mitä ihannin, valitettavasti ei taaskaan tuullut joten tuulesta ei ollut mitää apuja.

Paikka oli hyvin kostea metsä jossain Lelun tienoilla.

Ada oli ekana. Halusin ukot yksitellen metsään ja ekat etukulmiin. Aki (Niinan mies) meni vasempaan etukulmaan. Topi (Sylvin isäntä) meni vähän liian aikaisin toiseen etukulmaan joten Ada bongasi hänet sieltä vaikka lähetin hänet vasemmalle. Seuraavalla kerralla pitää olla enemmän skarppina ettei Ada pääse hakemaan väärää ukkoa.

Aki oli kävellyt etukulmaan pururadan kautta joten Ada päätti olla fiksu ja tehdä samoin. Kuka nyt rämpisi metsässä kun vieressä on sopiva "polku". Ei ollu vaikeuksia löytää ukkoa.

Kolmas ukko tuotti taas vaikeuksia. Ukko oli keskellä aluetta, pressun alla piilotettuna. Heti lähetyksen jälkeen, Ada bongasi lumisen aukion ja suuntasi sinne "pesulle". Sain hänet takaisin keskilinjalle ja loppujen lopuksi löytyi ukko. Adan turkkiin oli kertynyt puolet metsän oksista ja tukeista. Totesin et´on hyvää ettei meillä ole ennen kesäkuuta mitään näyttelyitä. Kestää varmaan aika kauaun ennen kuin saan poimittu kaiken roinan rouva Schapen turkista.

Iksu pääsi viimeisenä harjoittelemaan ilmaisua. Yritin ekaksi ärsyttää Iksua lötköpötköllä jonka jälken Aki otti sen ja meni aika kauas. Iksu säntäsi perään ja toi lötköpötkön melkein mulle asti. Kytkin Iksun ja juoksimme Akin luo. Jollain luennolla oli sanottu että rullakoiralle pitäisi aina treenata täyttä matkaa eli n 50 m. Muuten koira voi ruveta ilmaisemaan matkalla.

Niina oli tokana maalimiehenä myös lötköpötkön kaa. Iksu lähti taas iloisesti Niinan luo, otti pötkön suuhun mut tiputti sen aika nopeasti. Sen jälkeen hän ryntäsi edes takaisin eikä löytänyt pötköä maasta. Hän otti sen suuhunsa ja toin sen vähän matkaa. Hukkasi pötkön ja lähti ojaan uimaan. Saimme Iksun tekemään aika lyhyen suorituksen jonka jälkeen Niina otti lötköpötkön sijaan letkupätkän (jota ole teettänyt rullaksi) jonka jälkeen Iksu teki tosi upean suorituksen vaikka matka oli aika pitkä. Hän toi "rullan" ihan mulle asti eli onnistui mainiosti. Päätimme että jatkossa treenaamme Iksun kaa vain letkupätkällä.

Treenien loputtua tarjosimme kaikille ihmisille simat ja munkit vapun kunniaksi. Periaatteena on ollut että jokainen ohjaaja saa treenata vain yhdellä koiralla. Mulla on kuitenkin ollut viime aikoina molemmat koirat mukana joten muita pitää lahjoa jollain. Toistaiseksi kaikki ovat olleet tyytyväisiä meidän tarjoiluun. Eihän sitä jaksa treenata jos ei ole syömistä tarjolla.