Päivä alkoi sillä että huomasin että Ikwil oli käynyt pissillä tuulikaapin matolla. Ikwil oli n tunti aikaisemmin ollut takapihalla, mutta silloin hän ehkä vain seisoi terassilla ja ihmetteli maailman menoja.

Ei siinä auttanut muuta kun pestä tuulikaapin mattoa. Ennen sitä päätin ravistella mattoa ulkona jotta kaikki hiekka yms. ei päätyisi kylppärin lattiakaivoon. Ravistellessani mattoa rapulla, osa pissasta tietenkin valui matolta rapulle ja jäätyi siihen (ulkona n -13 astetta). Oli siis puhdistettava raput jotta kusihaju haihtuisi. Siihen jäi siis jäinen kohta jota sain varoa koko päivän.

Aamupäivällä Saija kävi taas hieromassa Adaa. Sillä välin Iki oli teljetty häkkiin ja siellä hän huusi melkein koko ajan.

Päivällä eläinlääkäri soitti Ikin virtsakokeesta. Löytyi vieläkin stafylococcus (aureus), joten Ikiä laitetaan seuraavalle antibioottikuurille. Samalla Maj halusi ruveta syöttämään Ikille diettiruokaa jotta virtsan pH laskisi. Samalla sanoin hänelle että olen saanut tietää että schapeilla on korkeammat munuaisarvot kuin muilla.

Kävin päivällä hakemassa lääkkeet + ruoka. Taas rapsahti 50 € lasku. Samalla sain Ikin viimeisemmät veri&virtsa-arvot.

Veriarvot:

ALP 65

ALT 42

BUN = Urea? 6,3

Crea 107

Glu (verisokeri?) 7,2

TP 61

Laitoin kahteen schapekeskustelupalstalle nämä Ikin arvot ja molemmissa sain sen tiedon ettei tarvitse huolestua. Pennuilla voi olla korkeammat arvot kun vielä kasvavat.

Iltapäivällä keitin iltapäiväkahvit ja siirryin kahvia odotellessa koneelle. Vähän ajan päästä teki mieli kahvia jolloin sirryin keittiöön. Hämmästyin kuin kahvipannusssa oli vain vähän kahvia ja vesisäiliössa oli vieläkin vettä. Luulin että olin taas unohtanut pistää kahvinkeittimen päälle. Kun keittiötason yläpuolella oleva lamppu ei toiminnut, tiesin että kaikki ei ole kohdallaan. Sulake oli palannut! Vaihdoin sen ja yritin jatkaa kahvinkeittoa, siinä onnistumatta. Tulin siihen tulokseen että kahvinkeitin oli sanonut itsensä irti jonka seurauksena sulake oli palannut.

Soitin Tuijalle voisiko hän keittä mulle kahvia ennenkuin suuntaisin uuden keittimen ostoon.

Oli loppiaisaatto eli jotkut kaupat olivat vain auki klo 18 asti. Kävin ekaksi Prismassa katsomassa heidän keittimiä. En löytänyt sitä sopivaa joten jatkoin matkaa Jumalniemeen missä kävin melkein kaikissa mahdollisissa kaupoissa löytämättä sitä oikeata keitintä. Klo oli jo melkein puoli kuusi kun palasin Prismaan ja ostin joulupukin antamalla lahjakortilla uuden Braun-merkkisen keittimen (joka pitää ihan kamalaa meteliä, johtuen vesifiltteristä?). Keittimessä on autostop-toiminto eli pitäisi itsestään sammua 2 tunnin päästä.

Illalla soitin vielä Marille (Adan ja Ikin kasvattajalle) Ikin tuloksista. Hänen mielestä ei kannata turhaan huolestua arvoista. Ikin sisko Neppu taitaa myös olla pieni täystuho. Neppu rakastaa kenkiensyöntiä ja hän poimii tavaroita pöydilta.

Illalla sai Ikwil ekan kerran sitä uutta ruokaa, ja se maistui todella hyvin. Samalla Iki sai lääkkeen piilotettuna sulatejuustoon. Ikwilin ryhmänäyttely 18.1. 2009 jää näinollen väliin dopingin takia. Onneksi saan rahat takaisin sillä Maj kirjoittaa lääkärintodistuksen ja lähettää sen mulle.