Tänään Ada täytti 6 v. Lauloin synttärisankarille ja annoin puolikkaan makkaran Adalle sänkyyn (tai oikeastaan sohvalle). Synttärien kunniaksi lähdimme koko perhe, otettiin mukaan myös Piian (Adan kummitädin ja ehkä Ikwilin tuleva kummitäti) kohti Lappeenrannan perinteistä koiranäyttelyä.

Schapeja oli yhteensä 10 joista 6 narttuja.Uroksista pärjäsi parhaiten Huli (Adan velipuoli) josta tuli Rop ja Rop-veteraani. Oikku sijoittui toiseksi ja Basso kolmanneksi.

Ikwil sai eri ja voitti siskonsa Nepun junnuluokassa. Likka sai H:n ja Ida sai EH:n. Loput nartuista, Ada ja Ellu, eivät kilpailleet Sertistä joten homma oli hoidettu.

Ada sai myös Erin. Tuomari mainitsi että Adalla on ylimääräisiä kiloja. Ellu sai myös erin.

Parasnarttukehässä Piia vei Adaa ja minä Ikwiliä. Oli mukavaa tietää että kaikki neljä narttua olivat jotenkin sukua keskenään. Siinä meni koiria kolmessa polvessa. Elluhan on Adan äiti ja Iksun&Nepun mummo. Ensin meni minä&Ikwil, meidän perässä Neppu ja Arto. Kolmantena Piia&Ada ja viimeisenä Mari&Ellu. Adaa sijoitettiin ykköseksi ja Ellua kakkoseksi. Iki pistettiin kolmanneksi ja Neppua neljänneksi. Ikwil sai sertin ja Neppu vara-sertin.

Ada sai myös Cacibin jolla hän ei tee mitään. Vahinko ettei ollut koiraa minne se voisi siirtyä. No, saatin kuitenkin myös sen Cacib-pytyn kotiin.

Rop-kehässä meillä oli Huli vastassa. Ei oikeastaan haitannut että Huli valittiin ROP:ksi.

Sekä Ada että Ikwil osallistuivat vielä kasvattajaryhmään. Tuloksena oli KP mutta ei sijoituttu isossa kehässä (missä meinasin kompastua mattoihin).

Ikwilin arvostelu: Narttumainen kokonaisuus, tasapainoisesti kehittynyt. Hyvä pää, tummat silmät, suora selkä. Hieman pitkä lanneosa, sopiva luuston vahvuus. Karva vielä hieman pentumaista. Esiintyy iloisesti. Liikkuu kevyesti.

Adan arvostelu: Tanakka (torakka/tarakka?) runkoinen narttu. Erinomaiset pää, silmät ja ilme. Hyvä ryhti &ylälinja. Täyteläinen rintakehä. Hyvät raajojen kulmaukset. Hieman korkeat etuliikkeet. Vahva takaosa. Karva voisi olla hieman karheampaa. Esiintyi iloisesti.

Enemmän näyttelystä kunhan saan otettua kuvia koirista, ruusukkeista ja pokaaleista.

Palataan astialle.....