Aloitin viikonlopun vieton hakemalla GIMman kotiin. Perjantaina lähdimme sitten Adan kanssa ajelulle agilitytreeneihin. Paikalla oli vain 3 muuta koiraa.

Teimme vain pari rataa mutta ne oli aika haastavia ja pitkiä. Eka rata meni ihan mukavasti, lukuunottamatta pari putkihässäkkää missä ohjasin kropallani Adaa väärän päähän putkea. Uusimme radan jolloin Ada hermostui kepeillä ja rupesi komentamaan minua.

Tokalla radalla huomasin ettei Ada halunnut hypätä, olisiko sillä ollut selkäkipuja vai muuten vaan puhti poissa. Treenit loppui tokan radan jälkeen.

 

Lauantaina kävimme ekaksi Ikin kanssa koulussa. Paikalla oli taas vain Ikwil ja Puntta. Teimme mm. paikallamakuuta, maahanmenoja (ilman käsiapuja), ruutua, hyppyä, noutoa ja luoksetuloa.

Koirat pysyivat n 25 sekuntia paikallaan.

Ruudun-tekemisessä Iki kaarsi vähän ruudun ulkopuolelle, mutta ei läheskään yhtä paljon kuin viime viikolla. Oli kivaa katsoa miten Iki juoksi täysiä ruutuun (tai vähän ohi) ja sitten pysähtyi lautasen kohdalla.

Hypyssä Iki kiersi esteen aika monta kertaa. Saija luuli että tämä voi johtua osittain siitä että tehtiin ruutu ja hyppy peräkkäin ja että koira voi luulla että hypyssä riittää että juostaan täysii kohti lautasta.

Noudossa Iki nosti kapulan ensin hyvin maasta. Iki oli irti ja hän vei kapulan pari kertaa Saijalle joka ei noteerannut Ikiä ollenkaan. Sen jälkeen Iki ei halunnut nostaa kapulaa ollenkaan maasta.

Luoksetuloa tehtiin liikkeenomaisesti. Saija käskytti meitä niin kuin kokeessa ja hän olisi antanu meille ehkä 10 tai 9½. Iki ei juossut suoraan mun sivulle, vaan kaarsi vähän ennen kuin hyppäsi mun sivulleni.

Iltapäivällä kävimme Ikin kanssa Match Show:ssa Kotkassa. Mätsäri järjestettiin keskellä kaupunkia, entisen Seppälän tiloissa. Emme ehtineet edes portaita alas ennen kuin meidät oli bongattu ja ilmoitettu mukaan. Iksu pääsi vielä pentuihin sillä hän oli vielä eilen vain 9 kk. Tänään Iksu täyttää 10 kk. Tuloksena meillä oli sininen nauha ja kiitos näkemiin. Vastassa oli staffi. Iki juoksi ihan ok, vähän kuono maassa ja isossa kehässä hän veti aika paljon. Pitää vain muistaa harjoitella tätäkin erilaisessa ympäristöissä.

Illalla kävin ruokaostoksilla aj Iki sai jäädä siksi aikaa kotiin. Ada pääsi mukaan ja hän sai odottaa autossa. Ada oli jopa paksissa kun palasin autolle.

 

Sunnuntaina meillä oli haku-treenit. Paikkana oli vanhoja halleja Haminan Tervasaarella. Tämä oli eka kerta meillä siellä ja Ada oli ekana. Adan mielestä ihmiset pitäisi olla piilossa ulkona eikä missään typerässä autiotalossa. Tutustuin ekaksi taloihin. Sain pitää Adan hihnassa sillä rouva Schape oli sitä mieltä että hän ei paikkoja kiertele.

Ada oli ihan paniikissa kun niitä ukkoja piti löytää. En usko että Ada kauheasti käyttänyt hajuaistiaan. Luulen että Ada vain etsi mistä pääsisi ulos rakennuksesta.Kaikki ukot löytyi isojen avujen avulla. Kannattaisi varmaan käydä enemmän hylätyissä taloissa. Samaa pätee varmaan myös Ikiin.

Iltapäivällä aurinko jaksoi paistaa ja kävimme koko perhe taas metsälenkillä. Seuranamme oli vähän aikaa kaksi nahkacollieta ja yhden emäntä. Ensin Ada ei halunnut juosta Eeliksen tai Rellen kaa, mut sitten Adakin innostui. Vahinko vain että polulla oli niin liukasta etten meinannut pysyä pystyssä.