Eilen sain vietyä loppuun tämän kertaiset maalaukset täällä kotona. Nyt on jäljellä loppusiivous ja makuuhuoneen kalusteiden siirtäminen paikoilleen. Olis ihan kiva ratkaisu tämäkin missä kirjahyllyt ovat eteisessä ja muut kalusteet ovat nipussa keskellä lattiaa. Sänkyyn ei kylläkään pääse nukkumaan sillä se on kallistettu sivulleen- No onhan mulla olohuoneessa kaksi sohvaa. Siellähän voin nukkua siihen asti kun Ada ja Ikwil muuttaa kotiin ja valtaavat niitä.

Olen joskus sanonut että en tiedä pysynkö opettajana eläkeikään asti. Jos keksin jotain muuta hauskempaa, niin ehkä vaihdan. 11 vuoden aikana en oo keksinyt mitä muuta vois tehdä joten on pysyttävä opettajana. Adan poissaolon aikana olen tullut siihen tulokseen että näillä näkymin en vaihda opettajan uraa ainakaan pihalaatoittajaksi tai maalariksi. Sen verran tarkaa ja hikistä hommaa se kyllä on. Se hyvä puoli niissä molemmissa on että lopputuloksesta voi tulla ihan hyvä, kunhan on huolellinen alusta asti. Onneksi oli seinien vanhat maalit niin kummalliset (anteeksi vain edelliset asukkaat, mut ajatelkaa että kestin elää täällä yli 2 vuotta ennenkuin maalasin) että lopputulos on parempi kun mistä aloitin. Maalaushomma oli ihan kiva kunhan pääsi maalaamaan. Ennen sitä piti kuitenkin pestä seinät ja teipata esim. listat. Joku muu sais kyllä tulla tekemään tämän siivouksen. Lattiaa pitäis imuroida ja pestä.

Näyttää siltä että muurahaiset ovat taas sitä mieltä että muuttavat meille. Vielä voin myrkyttää niitä mut sitten kun Ikwil tulee niin kaikki myrkyt on piilotettava. Ada ei välitä (ei oo aikaisemmin ainakaan välittänyt) vaikka löytyy listojen alta sitä sirotetta. Voihan se olla ihan mahdollista että Adalle on kehittynyt mammajuuden takia jokin halu syödä muurahaismyrkkyä. Niitä muurahaisia se kyllä sais syödä mutta aikaisemmin se on väin väistänyt kun muurahainen on kävellyt sitä kohti.
 Pihalaatoituksen ihan sama. Kun käytävällä ei oo muuta kun hiekkaa (ja sitäkin aika vähän kun kaikki on meidän eteisessä tai imurissa) niin mun tekemä laatoitus on paljon paljon parempi.

Äitini (joka ei paljon kritisoinut ja tyytyi melkein aina siihen mitä hän sai) sanoi melkein joka vuosi kun iskä toi meidän joulukuusen sisälle tupaan:
 "Nog blir det bra bara den får kläder på sig". Eli kyllä siitä tule ihan hyvä kunhan se saa vaatteet päälleen.
Samaa voin varmaan sanoi mun maalauksen lopputuloksesta.
Kunhan saan pahimmat epätasaukset peitelty huonekaluilla ja tauluilla niin ihan kivalta se voi näyttää.
Älkää siis ihmetelkö jos meiltä löytyy vaatteita seinillä. Olisin vain pitänyt heittää ne siihen kun maali oli vielä märkä.