Taas on tapahtunut vaikka mitä. Valitettavasti ei ole ollut aikaa kirjoittaa niistä aikaisemmen. Myös yleisurheilun MM-kisat ovat jääneet vähiin jostain kumman syystä. Ajatukset ovat ehkä olleet ensi viikon leirikoulun järjestämisessä tai ihan jossain muualla.

 

Viime viikon torstaina, Ada pääsi hakuilemaan. Kokeilimme muistikuvaa äänellä eli Ada näki kun maalimies meni metsään. Maalimies piti ääntä ja vein Adan pois. Maalimies eteni vähän matkaa suoraan taaksepäin ja koiran olisi pitänyt ampaista suoraan maalimiehelle. Rouva Itsepäinen Schape päätti kutienkin koukata omia polkuja pitkin. Löytyihän ne ukot, mutta Ada ei mennyt suoraan niille. Maastossa oli paljon puolukoita ja mustikoita joita piti syödä talloessamme alueen.

Perjantaina Iksu pääsi taas agilitytreeneihin. Teimme melkein pelkästään kontakteja. Tällä kerralla päätin heittää namin alas jotta Iksu ottaisi kontaktin. Aika nopeasti ja hyvin Iksu hoksasi jutun juoneen.

Sunnuntaina Tuija soitti ja kysyi lähtisimmekä heidän (Tuijan&Åsan&Myyn) kanssa ulos lenkille kun ei kerran satanut. Ennen kuin pääsimme ulos alkoi sataa mutta menimme kuitenkin ulos.

Kotiin tultuamme kävin vessassa. Kun tulin ulos vessasta, Iksu makasi kielletyllä sohvalla ja Ada seisoi keittiönpöydällä muina naisina. En uskaltanut edes huutaa hänelle kun epäilin että hän voisi loukkaantua jos putoaisi. Kiltisti hän kuitenkin hyppäsi alas suoraan lattialle.

Tiistaina käytin Adan toisen kerran fysioterapiassa. Ada oli Mirkan mielestä paremmassa kunnossa vaikka toinen puoli oli "matalampana" kuin toinen. Pyllyn päällä oli myös jumia. Mirka sanoi että voisin kokeilla agilityä Adan kaa mut ei heti maksihyppyjä. Nyt jää kuitenkin parin viikon tauko jonka jälkeen yritän hypyttää Adaa ja katson voisko ruveta taas treenaamaan.

Tiistaina oli Iksun viimeinen kisapentukoulutunti. Saija piti meille kisaanomaisen treenin kaatosateessa. Pelkäsin pahointa ja painajainen toteutui kun Iksu näytti ihan selvästi mieltään ja kokeili minua. Istumaan kun hän ei edes suostu kun sataa ja maa on märkä. Seuraamisissa Iksu oli ties missä. Liikkeestä maahanmenossa Saija melkein makasi Iksun päällä kun neiti ei suostunut menemään maahan käskystä. Kuitenkin Iksu piti häntää ylhäällä joten hän ei ollut moksiskaan tuommoisesta kohtelusta. Hypyssäkin Iksu hyppäsi innokkaasti mut rupesi sen jälkeen pyydystämään tippuneita nameja maasta kun mamma ei kuitenkaan ollut antamassa niitä.

En voi pistää Iksun kurittomuutta pelkästään sään niskaan. Ennen kouluun menoa, käskin Iksua sivulle. Silloinkin Iksu oli sen näköinen ettei semmoista käskyä koskaan ikinä ole käytetty.

Iksun viimeisestä koulutunnista ei jäänyt kauhean hyvä mieli. Taitaa neidin joutua jäähylle/tauolle vähäksi aikaa. Ehkä korvat löytyy sen jälkeen....

Tänään kun tulin kotiin ja aukasin ulko-oven tunsin paskan hajun nenässä. Heti kun aukasin oven, Iksu päätti juosta ulos katselemaan maisemaa. Sain hetken pyydystää Iksua ennen kuin pääsin sisälle katsomaan tuhoja olkkarissa. Olkkarin lattialle oli tehty kolmet eri "kasat". Ensin epäilin että Iksun sisäsiisteys on entinen. Iksu kävi kuitenkin takapihalla paskalla ja sen paskat näytti tavallisilta. Lattialta löytyvä kasa oli sekä kovaa että löysää. Myöhemmin selvisi että ainakin sisälle paskoja oli varmaan ollut Ada. Rouva ei halunnut ulos aamulla joten aamupissat&kakat oli tehty lattialle.....Paska oli verinen joten Ada joutunee paastoamaan päivän. Keitin sille äsken riisä ja toivon että Ada pipi masu korjantuu sillä. Onneksi Ada vaikuttaa olevan aika pirteä. Ainakin hän jaksaa kerjätä ruokaa.....