Palasimme tänään tänne Kotkaan vietettyämme pari päivää Porvoon suunnalla. Kävimme mm eilen tonttuilemassa kummityttäni Matildan luona.
Ikwil nauttii maalaisolosta. Tänään annoimme sen olla yksin ulkona pari tuntia. Seisoimme ikkunassa ja katselimme miten hän veti rundia pellolla. Löytyi varmaan myös sitä ihanaa kissanpaskaa tai kuolleita&muumioituneita hiiriä sillä välillä hänellä oli jotain epämääräistä suussaan.
Jos joku kävi ulkona huutamassa häntä sisälle, joko hänestä ei näkynyt vilahdustakaan tai sitten hän tuli lähelle, katsoi meitä ja lähti samantien katsomaan jotain fantsua juttua.

Keitin isän luona lipeäkalaa jota syötiin. Minusta kala ei maistu miltään, ilman kastiketta voisi yhtä hyvin syödä sanomalehtiä.
Matkalla Kotkaan piipahdin Porvoon hautausmaalla sytyttämässä pari kynttilää. Toivon mukaan kynttilät palaavat pari vuorokautta ja tuovat jouluista tunnelmaa äitini ja famon&fafan haudoilla.

Kotkassa kävin nopeasti kaupassa jotta ei tarvitsisi pariin päivään käydä siellä. Sitten imuroin ja moppasin lattian.Ikwil karkasi kerran takapihalta. Yhtä äkkiä hän oli poissa enkä nähnyt häntä missään. Onneksi näin tassunjäljet lumessa, muuten olisin varmaan kuvitellut etten ollutkaan päästänyt häntä ulos. Ikwil oli menossa katsomaman olisiko Åsa-kultsu kotona.

Tytöt saivat ekat joululahjat. Ada otti uuden punaisen flexihihnan käyttöön. Nyt hän pääsee n 6 metriä eroon Ikwilistä. Ikwil sai moppimetsästyksen (eli hän sai metsästää Viledaa kun moppasin lattian). Molemmat tytöt olivat tyytyväisiä lahjaan.Kävimme lenkillä ja moikkaamassa Åsa hänen pihallaan. Ikwil pääsi hetkeksi aikaa peuhaamaan Åsan kanssa. Kotiin tultuamme ei enää näyttänyt siltä että lattiat oli pesty ihan vähän aikaa sitten.

Jouluna aiomme levätä ja tehdä vain niitä asioita mitä haluamme. Ilman koiria istuisin varman sisällä koko joulun, nyt on vissiin pakko käydä välillä ulkoilemassa. No Adahan pidättelee ja Ikwil vois varmaan käydä itse lenkillä. Pitäisi varmaan vain suunnitella jonkun härvelin millä saisi Ikwilin takaisin takapihallemme. No, Adan mielestä tämmöinen härveli on ihan tarpeeton. Jos Ikwil karkaa takapihasta, hänen ei tarvitse päästä takaisin pihalle.