Taas on aikaa vierähtänyt sitten viime kirjoituksen.

 

Perjantaina kävimme Adan kaa agilitytreeneissä ja Adalla riitti taas vauhtia ja intoa tehdä medihyppyjä. Ratojen välissä oli aikaa kerjätä nameja ihmisiltä. Onnistui taas siinäkin.

Lauantaina meille tuli vapapäivä, kun Piia ei lähtenytkään Lappeenrantaan Wiiran kaa.

Silloin olimme takapihallamme pihahommissa, jonka jälkeen kaikki lehdet tippuivat maahan, joten sitä talkoota pitäisi taas pitää. Samalla saatiin myös tyhjennettyä kaikki kesäkukkaruukut.

Sunnuntaina oli seuran agility mestaruuskisat omalla kentällä. Ada oli puolustava maksimestari, mutta hän ei osallistunut kisoihin. Huipulla on hyvää lopettaa kisauransa ja antaa pokaalin muille.

Iksu teki hyvän ekan radan. Keinulla tuli lentokeinu ja kepeillä hän meni väärästä aukosta sisään ja teki virheen kepeillä.

Tokalla radalla Iksu kävi pari kertaa moikkaamassa toimitsijoita. Niistä toiset seisoivat siinä missä kepit alkoi. Myös vikalla esteellä tuli kielto, mutta vaikka saimme kolme kieltoa, saimme kuitenkin vain 15 vp toisella radalla. Ylimääräiset ihmiset kepeillä, siirtyivät keppien loppupäähän meidän suorituksemme jälkeen.

Iksu sijoitus oli 11 eli hän oli viimeinen medi joka sai tuloksen. Vähän typerät noi kolme kielto tokalla radalla ja se lentokeinu ekalla. Ollaan kuitenkin tyytyväisiä.

Maanantaina piti olla hakutreenit, mut ne peruuntui. Illalla kävin Iksun kaa agilityä treenaamassa. Aiheena oli mm "saksalainen", välistävetoa ja pimeä putki. Ihan hyvin ne sujui kunhan muistin miten piti kääntyä ja millä kädella ottaa Iksun vastaan.

Itseksemme treenasimme keppejä. Vaikeuksia on viedä Ikiä oikealta puolelta sillä Iki meinaa aina kiertää ekan kepin.

Keskiviikkona hakutreenit. Tällä kertaa molemmat koirat saivat olla mukana. Molemmat koirat kävivät tallomassa ja silloin Iksu kävi uimassa.

Treeneissä tehtiin Adalle pistoja joitten tarkoitus oli saada koiran menemään suoraan maalimiehelle eli kun lähetin Adan, maalimies pinkoi suoraan taaksepäin.

Iksullekin tehtiin kaksi lyhyttä peräänajoja sillä silloin oli jo aika pimeätä. Onnistuivat.

Olen vieläkin yrittänyt käyttää koiria n joka toinen päivä metsässä jotta ne saisi vapaina juosta ja temmeltää. Vahinko vain että molemmat koirat tykkäävät kahlaamisesta.Lätäköt ja suot (ja ihmisten paskat) rajoittavat vähän meidä liikkumista. Koirilla taitaa olla aika hyvä muisti.

Tänään päivällä Iksu oli löytänyt Läkerol-askin. Aski oli ollut melkein täynnä ja neljää pastillia löytyi lattialta. Karkit olivat aika vahvoja (strong mint-makuisia) joten saa nähdä mitä tapahtuu....Läkerolin  mainoslause: Makes people talk, voisi ehkää johtaa siihen että Iksu rupeaa puhumaan....Odotan innolla. Vahinko vain etten ole kauheasti kotona tulevana viikonloppuna.