Oma seura järjesti virallisen toko-kokeen tänään. Tuomarina oli Timo Pussinen. Olimme pari kertaa käyneet treenaamassa kisa-maneesissa ja molemmilla kerroilla Ikwil oli tehnyt hyvää tasaista työtä ja jopa jäänyt paikalleen makaamaan. Odotukset olivat siis korkealla enkä kauheasti jännittänyt ennen paikallamakuuta. Ikwil kävi maneesissa ennen suoritusta. Ikwil oli innokas ja sinkoili sinne tänne.

Meidän paikkamme oli Tinon (musta kääpiösnautseri) ja Lystin (bullmastiffi) välissä. Ikwil meni maahan vasta toisella käskyllä. Minusta Ikwil jäi levollisesti makaamaan ja makasi myös paikallaan kun palasin maneesiin. MUTTA: Ikwil oli aika pian jätön jälkeen noussut seisomaan, oli vissiin istunutkin välillä ja sitten päättänyt mennä taas makaamaan. Oli maannut levollisena loppuajan, mut valitettavasti siinä ei oteta aikaa kuin kauan se makaa vaan jos koira nousee seisomaan on suoritus hylätty eli 0-pistettä on tuloksena.

Yksilöliikkeisiin lähdimme taistelumielellä.

Seuraaminen hajosi jo alkumetreillä. Ikwil seurasi tosi kaukana sivusuunnassa mut perusasennot tuli vissiin tehty vaikka nekin oli varmaan välillä tosi vinoja.

Liikkeesta maahanmenossa Ikwil teki hyvän suorituksen. Luoksetulossa I liikkui aika pitkän matkan pysähdyksen jälkeen. Liikkeestä seisomisessa, I liikkui käskyn jälkeen.

Noudossa I puriskeli kapulaa (en keksi muuta syytä miksi saimme 9, jos ei perusasennot olleet vinoja). Kaukot meni loistavasti joten saimme siitä 10. Hypystä 9 jostain syystä.

Tuomari kehui sekä koiraani että minua iloisiksi ja valitti ettei hän voinut antaa korkeammat kokonaisvaikutuspisteet kuin 10.

Todistuksemme:

Paikallamakuu: 10

Seuraaminen: 8

Liikkeestä maahanmeno: 10

Luoksetulo: 7

Liikkestä seisominen: 8

Noutaminen: 9

Kauko-ohjaus: 10

Estehyppy: 9

Kokonaivaikutus: 10.

Tulos siis 149 p ja 2-tulos. Meidän ennätyksemme. Paikallamakuunolla harmittaa ja en ihan tiedä miten saisin tämän liikkeen onnistumaan seuraavassa kokeessa. Minusta Ikwil on pysynyt tosi nätisti paikallaan viime aikoina, meillä on vaikeata toi jättäminen. Pitää varmasti vaan treenata jättämistä..Vinkkejä?

Paikkamakuu (valitettavasti kuvaaja zoomasi toista koiraa ja Ikwilin seisominen ei jäänyt nauhalle. Muuten ihan kelpo suoritus).

www.youtube.com/watch

Yksilöliikkeemme: (videolta näkee aika hyvin miten mun vasen käsi ei toimi seuraamisessa ja miten vino Ikwilil pa välillä on. Näitä pitää myös vissiin treenata ennen seuraavaa kisaa)

www.youtube.com/watch