Kaakon käyttökoirien mestaruuskisan toko-osuus käytiin pari viikkoa sitten. Olin kuvitellut että tokokisa olisi vain maasto-osuuden käyneille koirakoille. Väärässä olin.

Olimme viikko aikaisemmin käyneet kerran kentällä treenaamassa jotta paikka olisi tuttu Adalle. Silloin meillä oli kiire agilitytreeneihin joten ehdimme vain tehdä seuraamista ja luoksetuloa. Seuraamisessa meitä oli viisi koirakkoa saman aikaisesti ja Ada meni ihan sekaisin muitten liikkeitten ja äänien johdosta. Ryhmässä oli myös lanseeri jota Ada pelkää.

Kisat olivat kaikille jäsenille. Luokkia oli neljä: pennut 0-12 kk&kokemattomat harrastajat, osaavat pennut, BH-suorittaneet ja kisoissa käyneet.

Adalla on BH-koe suorittamatta joten kisasimme osaavissa pennuissa! Onhan Ada kuitenkin vain 6,5 v ja lumen tultua aika pentumainen.

Tuomarina oli Mia Öhman. Tehtiin vapaamuotoinen seuraaminen, jossa Ada seurasi Adamaisesti kaukana minusta. Teki sen kuitenkin iloisesti.  SItten oli liikkeestä istuminen ja maahanmeno. Istumisessa Ada meni maahan mutta kun vilkaisin häntä, hän istuutui. Maahanmeno meni käskyjen mukaisesti. Luoksetulossa ei mitään ongelmaa.

Lopputulos oli toinen sija ja 53/60 p. Yhteispisteemme on näin ollen 163 + 57= 220 ja niillä pääsemme Kaakon Käyttökoirien hakumestariksi. Palkintojenjako on pikkujouluissa 5.12. Toiseksi tuli Åsa&Tuija naapurista 212 pisteellä.

Olen miettinyt mitä saamme palkinnoksi. Ada on heittänyt semmoisen ajatuksen että hänelle kelpaisi jotain hyvää ja että joku ottaisi Iksun heille vuodeksi. Mahtaisiko tämmöinen järjestely toimia?