Käytiin Pyhällössä Masan ja Minnan kotimetsissä hakuilemassa. Hakuporukasta oli paikalla vain me (minä ja Ikwil) sekä ohjaaja Kati koirineen. Masa&Minna treenasivat omilla koirillaan Jarrella&Onnilla.

Valkealasta tuli Pekka ja hänen sakemanninsa Sepe treenamaan hakua. En ole niin nopeaa hakukoiraa nähnytkään.

Tallomisen aikana kadotin toisen linssin aurinkolaseistani. Olin hetki aikaisemmin saanut pistää linssin paikoilleen joten oli arvattavissa että näin tulisi käymään.

Ensin oli Iksun vuoro. Eka pisto oli peräänajo ja maalimies meni umppariin. En kyllä muista oliko ovi kiinni vai ei, muistaakseni se oli auki. Iksuhan ei vielä ilmeise joten Minna kehui sitä kovasti jotta tietäisin käydä hakemassa sen pois. Minna siirtyi sitten toiseen paikkaan.

Toka maalimies (Masa) oli haamuna kuusikossa. Iksu oli sitä mieltä että pitkä mies joka vielä heiluu pusikoissa on niin vaarallinen että on parempaa haukkua vähän kauempana hänelle. Ei siis uskaltanut schappe käydä katsomassa. Masan oli tultava esiin puskista ja tänkin jälkeen Iksu oli epävarma voisiko hänen luona käydä. Koira rohkaisi mielensä ja lähti katsomaan.

Kolmas maalimies oli valmis ja pisto sinne meni ihan loistavasti.

Minna oli sitä mieltä että pitäisi ruveta treenamaan ilmaisua Iksun kaa. Olen ajatellut että Iksusta tulisi rullakoira, ehkä näin välttyisin omistamasta kaksi "haukkuvaa" schappea. SItä paitsi minusta rullakorian työskentely on paljon kivemman tuntuista ja tietenkin rauhallisempaa ja hiljaisempaa.

SItten muut koirat treenasivat. Treenien jälkeen kävimme kokeilemassa ketteryystelineitä. Niitä Iksu ei ole edes nähnyt mutta kokeilimme kaikki, ei välttämättä ihan sääntöjen mukaan mutta kuitenkin. Iksun suosikki oli ihan selvästi vaaka tikapuut joilla Iksu juoksi vaivatta edestakaisin. Välillä kaikki sen tassut olivat askelmien välissä mutta sehän ei haitannut menoa.

 Pituuseste oli meidän kompastuskivi (puhumattakaan kauko-ohjaus merkin kautta kolmelle pöydille jota ei ole edes treenattu). Yritin hypyttää Iksua poikittain pituusesteen yli. Sekin tuotti vaikeuksia. En ymmärrä miten pitää vaatia sen että koira hyppäisi tuommoisenkin esteen yli. Este on varmaan jotain 150 cm pitkä eikä koira varmaanakaan hahmota sen pituutta.

Näitä esteitä pitää jatkossakin käydä treenaamassa jospa vaikka joskus osallistuisimme johonkin pk-puolen kokeeseen....Eihän sitä koskaan tiedä.