Kävimme Ikin kanssa elänlääkärillä perjantaina 2.1. Syy oli tarkastuskäynti. Luulin että eläinlääkäri haluaisi vaan tarkistaa onko Ikin pissatauti mennyt ohi.

Varmistin vielä kun tilasin ajan, ettei pissanäytettä tarvittaisiin.
Silloin mulle sanottiin että pissanäytettä ei tarvita, mun pitää vain huolehtia siitä ettei Iki syö mitään ennen käyntiä sillä siitä otetaan verikoe.
En ihan pystynyt pitämään Ikiä nälissään. Aika oli vasta klo 12 joten ennen sitä Iki löysi lattialta pari kolme neljää jotain nappulaa jota hän nopeasti imuroi ja nieli.
Lähdimme vastaanotolle ja käytin Ikiä pissillä. Kun eläinlääkäri saapui, hän halusi kuitenkin pissanäytteen..Eihän siinä auttanut muuta kun lähteä ulos metsästämään sitä pissaa. Onneksi Ikwil kusee käskystä (melkein ainakin) ja onnistuin saamaan kipon alle.
Ikistä otettiin verinäyte jota sitten käsiteltiin sillä välin kun olimme kävelyllä Metsolassa.

Eläinlääkärin mukaan pissasta löytyi vieläkin niitä bakteereita. Ne voi myös johtua tulehduksesta Ikin emättimessä. Sillä on "aina" ollut tulehdus ja kahden eläinlääkärin mukaan se häviää yleensä ekojen juoksujen jälkeen. Ikin verisokeri oli korkea ja pisssan pH oli myös korkea. Nämä voisi johtua siitä kun Iki söi ne nappulat/namit aamulla. Sitten tuli se rankempi uutinen: Ikin viimeisestä pissakokeenviljelmästä oli löytynyt bakteereita jotka viittaavat munuaisvaivaan. Nytkin veren munuaisarvot olivat korkeat. Arvot olivat rajojen välissä mutta ihan liian korkeat 7-kuiselle koiralle. Maj kysyi onko Iki oksentanut,  kasvaako hän vielä, paljonko hän juo ja mitä ruokaa hän syö.  Maj:n mukaan meidän pitää otta uusia kokeita viimeistään silloin kuin Ikiä rokotetaan vuoden iässä. En ole ihan varma mitä munuaisarvoille voi tehdä. Jos munuaiset eivät "toimii", voiko siitä parantua? Joutuuko lääkitsemään Ikiä loppuikänsä? Onko Ikin tuleva kisaura vaarassa kun koiria ei saa dopata? Olin jo ajatellut että vaikka Ikistä ei ehkä tule näyttelykoira jos yläpurenta ei korjaannu, niin siitä voi kuitenkin tulla harrastuskoira. Epätietoisuus vaivaa. Onneksi Iki ei vielä ainakaan ole kipeänoloinen. Voi olla että arvostan nykyään paljon enemmän Ikin tekemisiä..Eihän sitä koskaan tiedä mitä voi tapahtua. Ikiä ei vielä ole vakuutettu. Just tyypillistä. Oli pitänyt vakuuttaa Ikiä heti, niin tämmöistä ei varmaankaan olisi tapahtunut.

Maj lupasi soittaa maanantaina virtsakokeen lopulisista tuloksista eli joutuuko Iki taas syömään kuurin pissavaivaansa. Jos käy niin, meidän on varmaan jätettävä näyttely 18.1 väliin. Ihan sama oikeastaan, niitä näyttelyjä tulee ehkä myöhemminkin.

Lisäys: rauhoituin hieman kuin luin että schapeilla voi olla korkeat munuaisarvot. Toivon että esim. vaihtamalla Ikin ruuat, Ikwil vois elää normaalia elämää. Kannattaisiko minun ehkä siirtyä raakaruokintaan? Ikistä ei mitenkään huomaa että hän olisi kipeä tai että arvot vaivaisivat häntä. Minuun ne varmaan enemmän vaikuttavat. Tyypillistä sekin.