Sijoitukset 2 ja 3 näyttivät seuraavan meitä viime viikolla.

Olimme vajaa viikon isän luona Porvoossa, Boen kylässä. Vierailu siellä ajoittui just sopivasti kun lähiseudulla järjestettiin kahta koiratapahtumaa.

Ke 14.7 oli Hau:n järjestämä Hau Open agilitytapahtuma ja la 17.7 (-18.7) koiranäyttely Mäntsälässä. Olin ilmoittanut Ikwilin molempiin tapahtumiin.

Ke siis yksi agilitystartti, tuomarina Mia Laamanen josta mulla on semmoinen mielikuva että hän laatii aika kinkkisia ratoja. Medi1 oli vain 12 + ne jotka ilmoittautui paikan päällä. Epävirallisesti sai myös muut medit osallistua kisaan. Minua jännitti A:n alastulo, kepit sekä keinu jotka ovat kaikki tuottaneet päänvaivaa viimeisissä kisoissa.

Rata näytti aika kivalta, ei ollut kauheasti niitä miinaesteitä eikä keppikulmakaan näyttänyt vaikealta. Tietenkin kun koira ampaisee putkesta, voi niitä tapaturmia sattua. Meidän piti lähteä radalle kolmantena mut yht äkkiä meidät komennettiin tokana radalle.

Puomin alastulo meni loistavasti vaikka kuvittelin itse et siinä meni paljon aikaa. A:n alastulosta en kauheasti mitään muista, en ainakaan vaatinut kahta tassua maahan miten olen joskus vaatinut ja toivonut vaativani. Kepeille meno oli sujuvaa. Keinulla yritin varmistaa (samalla ajatukset olivat jo loppusuoralla) ja Ada melkein kääntyi keskiosalla ympäri ja meinasi hypätä pois. Viimeinen putki tuotti sekunniksi päänvaivaa sillä en mielestäni saanut Ikwilin suoraan putkeen. Loppusuoralla oli vain pituus ja maalihyppy. Tiesin että tuli nolla, ajasta ei ollut mitään tietoa. Aikamme oli melkein -10 s ja sijoitus oli virallisella radalla toinen. Yksi 3-luokan medi voitti epävirallisen kisan joten sijoittuimme siinä kisassa kolmanneksi. Palkinnoiksi saimme vain rusukkeen ja 3 kg nappuloita.Eli yhteensä kaksi ruusuketta ja 6 kg ruokaa.

Olen tosi tyytyväinen meidän suorituksemme. Iksun eka nolla on siis tosiasia eikä siihen mennyt kuin 4 kisaa. A:ta pitää vielä muistaa treenata. Pitäisikö luopua periaateestani vaatia kaksi tassua maahan? Toistaiseksi Ikwil ei kuitenkaan hyppää esteeltä ennen kontaktipinnan alkua...

 

Lauantaina menimme heti aamusta Mäntsälään. Mukaan otin iskäni. Vein Adan Lotan luo hoitoon jotta hänen ei tarvitsisi olla yksin kotona tai tulla mukaan näyttelyyn. Schappeja oli ilmoitettu 10, josta 9 olivat paikalla. Tuomari oli Hans-Erik Pedersen Tanskasta.

Hassella oli ihan selvästi vaikeuksia tietää ketkä pitäisi sijoittaa ja. Hän juoksutti meitä aika paljon ja yritti ehkä sillä saada järjestys selville. Ikwil sai erin ja sijoittui toiseksi avoimessa luokassa. (johtuuko sijoitus siitä et Ikwil oli toinen joka sai luokassaan erin?). Paras narttu kehässä Ikwil oli sitten kolmas, avoimen luokan voittajan ja junnunartun jälkeen.

Ikwilin arvostelu:

Feminine head. Correct bite. Fine, thin ears. Good neck + topline.Well set and carried tail. Well angulated front + rear. Moves well from all sides. Good coat texture + temperament.

Eli kaikki oli ok mut Taika ja Selma olivat vähän parempia. Sen viimeisen sertin metsästys siis jatkuu....