Perjantaina heti töitten jälkeen pakkasin tavarat ja koirat autoon ja lähdimme kohti schape-leiriä jota järjestettiin tänä vuonna Virroilla (n 360 täältä "pohjoiseen"). Iki sai matkustaa auton etupenkillä ja Ada takapenkillä. Kahden tunnin ajon jälkeen Ikwil rupesi syömään kättäni, vaihdenuppia ja turvavöitä. Oli siis aika pitää pienen jaloittelutauon. Kavoin myös repusta pari lelua ja puruluuta jotta Ikwilillä olis jotain mielenkiintoista tekemistä loppumatkan ajaksi.

Saavuimme perille n klo 18.30 jolloin melkein kaikki muut olivat jo agilitykentän vierellä. Teimme Adan kanssa kaksi rataa ennenkuin lähdimme etsimään majoituspaikkamme. Mökit olivat aika hienoja. Mökissä oli neljä huonetta ja oma sauna. Meidän huoneeseen majoittui myös Taru ja Jesse (Lumikuonon Ä-pentueesta). Taru ja Jesse lähti jo lauantaina leiriltä sillä he menivät hakemaan Jessen pikkuveljen, Lucan, Buffing-kennelistä.
Meidän mökissä asui myös Sera (Swifty´s Anastasia) joka on vain vuorokauden Ikwililä vanhempi. Ikwil oli leirin kuopus. Leiriin osallistui myös pennut: Luigi ja Basso Lumikuono B-pentueesta.

Myös Ikwilin iskä, Börje, osallistui leirille. Börje oli tosi kiinnostunut Adasta mutta Ada ei oikein lämmennyt ajatukselle seurustelusta. Ada muistaa varmaan miten pääsiäisenä kävi ja mikä oli heidän lyhyen seurustelun tulos.

Illalla mun piti lähteä lenkille Adan kanssa mutta kaikki muut pennut olivat meidän mökin ulkopuolella joten kävin kuitenkin hakemassa Ikwilin ulos peuhaamaan pihalle. Ada oli tässä vaiheessa sitä mieltä että voisimme mennä takasin mökkiin nukkumaan. Meidän yhteinen laatuaika oli kuitenkin pilattu.

Lauantaina heti aamupalan jälkeen oli Ikin kanssa vuorossa pentu-agilityä jota veti Hessu&Kati. Teimme ekaksi suoraa putkea. Meni meiltä aika loistavasti. Sitten oli keppien vuoro. Oli kuusi suoraa keppiä ja niihin oli laitettu verkot jotta koira ei pääsisi välistä pois. Laitettiin nami keppien väliin ja lähetettiin pentu pujottelemaan. Sitten tehtiin eteen-lähetyksiä, sylikäännöksin alkeita ja takaakierron alkeita.Iki oli mielestäni aika reipas. Välillä sen piti viihdyttää yleisöä ja karata putkeen.
Laitoin Ikin autoon nukkumaan ja tein Adan kanssa taas agilityä Hessun johdolla. Tulimme siihen tulokseen että niin kauan kun mulla on aikaa mun ei kannata tehdä takaaleikkausia vaan mielummin valsseja. Muuten meni mielestäni aika hyvin.

Adan agilityn jälkeen kävimme lyhyellä  levolla ennenkuin Henna katsoi  mun &Adan seuraamista. Olin varmaan aika väsynyt koska seuraaminen ei luonnistunut ollenkaan. Tokon jälkeen oli ruokailu jonka jälkeen taas mökkiin nokosille ennen Ikwilin näyttelyharjoitusta. Harjoituksen päätteeksi useampi koira (myös Ikwil) kävi uimassa.

Ennen aamupalaa kävimme koirien kanssa pienellä lenkillä. Päästin koirat vapaiksi ja ilo oli korkeimmillaan. Molemmat koirat jahtasivat toisiaan ja nauttivat.

Sunnuntaina pidettiin ekaksi juoksukisa. Vedonlyöntitoimisto pistettiin pystyyn. Heli piti koirista kiinni ja Lea ja Piia ottivat aikaa. Pennuilla oli oma luokka. Adan aika oli 6,12 s ja Ikwilin 8,21 (sij. 3/4) . Ihan hyvää harjoitusta tulevaa Speedrace-kisaa varten.


Juoksukisan jälkeen oli ohjelmassa joko kilpailevien agility tai kaikille suunnattua tokoagia. Menin Ikwilin kanssa tokoagiin. Pieni pentu ei kuitenkaan jaksannut kauhean pitkän ajan keskittyä "tokoilemiseen" joten jäimme tokoagista pois tauon jälkeen ja suuntasimme Adan kanssa haku-metsään. Mukaan otettiin Kati&Hessu&Sohvi&Juuso (?), Marke & Molla, Henrika&Börje ja Piia&Jojo.

Adalle tehtiin kolme ukkoa. Marke oli aika lähellä keskilinjaa. Ada lähti suoraan ukolle ja haukkui mallikkaasti. Toinen ukko oli kauempana ja Hessu makasi mahallaan. Näin Adan ja hänen "puhekuplaassaan" luki: "Onko tämä se ukko jolle pitäis haukkua? Miksi hän makaa puun takana?" Ada aloitti haukkumisen vähän ajan kuluttua. Kolmannella ukolla ei myöskään ollut ongelmia. Kati sanoi että Adan työskentely sujui mallikkaasti ja että Adalla on malttia käyttää nenäänsä eikä hän hosu. Ada juoksi kaikille ukoille aika suoraan (sinne minne näytin) vaikka maasto oli aika risuinen ja vaikea käveltävää jopa meille ihmisille.

Allaolevasta linkistä löytyy muutama kuva leiriltä:
http://picasaweb.google.com/marikada/SchapendoeslGer08#

N klo kahdelta pakkasin kaikki autoon ja lähdimme kotiinpäin. Pysähdyimme kerran matkalla tankkaamassa ja jaloittelemassa. Mulla oli kokous Karhulassa klo 18.30 joten ajoin suoraan sinne.
Olen ilmoittanut Ikwilin KKS:n tokokisapentukurssille ja tuleva ope Saija piti tutustumiskokouksen meille kaikille. Ikwilin luokalla tulee olemaan: Pelle, rhodesiankoira syntynyt 13.4.2008, Puntta n ½- vuotias labbis (tuskinpa musta-valkoinen), Remo n ½-vuotias saksanseisoja ja Dixi n vuoden vanha nöffi. Ikwil on siis porukan junnu ja varmaan myös pienin. Eka koulupäivä olis ensi viikon lauantaina mutta Ikwil lintsaa silloin. Ennen koulun alkua meidän pitää käydä kaupassa ostamassa penaalin, kyniä, kumeja ja teroittimen tai ainakin ketjukaulaimen ja ehkä yhden uuden lelun jota käytetään vain koulussa. Melkein kaikki lelut täällä kotona ovat Adan vanhoja.