Tänään ratkottiin Kotkan Koiraystäväin Seuran agilitymestaruudet. Tuomarina oli ihan oikea agilitytuomari: Sami Topra Lappeerannasta. Keli oli syksyinen, välillä aurinkoinen ja välillä tosi tuulinen.
Lähdimme kisapaikalle muovipussi täynnä makkaraa ja jätimme Ikwilin kotiin. Ada ei voi rauhoittua autoon jos kakara on mukana. Hattuhylly on vielä kylppärissä kuivumassa ekä halunnut että Ikwil tuhoaisi kaikki tavarat mitä on kertynyt takapaksiin.

Maxeja oli ilmoitettu 27. Luulin että kaikki parhaat olisivat Mikkelissä kisaamassa oikeissa kisoissa, mutta olin väärässä. Olivat tulleet kisaamaan seuran mestaruuksista.

Eka rata oli hyppyrata. Adalla tippui eka rima.Muuten rata meni tosi loistavasti, tuloksena siis 5 vp ja -5,92 s aika. Olimme toisena ekan radan jälkeen. Toinen rata tehtiin käännetyssä järjestyksessä eli ekan radan paras lähti viimeisenä. Kolmella parhaalla oli kaikki 5 vp.Kärjessä oli Seppo&Ketku ja kolmantena oli Laura ja Merri. Minua jännitti ihan kamalasti kun piti odottaa ja odottaa.

Toinen rata näytti myös ihan ok:lta Muutamassa kohdassa piti olla tosi tarkkana ettei koira livahtaisi esim. A:lle tai väärän päähän putkea. En paljon katsellut muiden suoritusta..Jännitti..jännitti.Yritin lämmitellä Adaa samalla tavalla kun ekaan rataan. Ada rupesi haukkumaan kun hän ei saanut sitä makkaraa.
Lähdössä minulle tuli mieleen se ainut hyvä koira, viime viikonlopun agilityn MM-kisoissa, eli schape Januja Sveitsistä. Jos hän pystyy tekemään hienon suorituksen jolla sai medijoukkueessa hopeamitalin, niin kyllähän mekin näytämme seuran jäsenille miten hyvä agilitykoira schape on.

Ada kulki taas tois loistavasti. Alku oli minun mielestäni tosi hyvätempoinen. Ada vilkaisi ehkä muutaman kerran väärää estettä mutta ei kuitenkaan lähtenyt väärille poluille...En varmistellut A:n alastuloa mutta se sujui mielestäni ihan hyvin eikä Sami nostanut kättä kontaktivirheen merkiksi. A:n jälkeen oli putki, hyppy ja kempit. Kun Ada oli putkessa, ajattelin että rauhoitan menoa ja yritän tehdä lopun mahdollisimman rauhallisest ja tarkasti. Kepitkin meni tosi hyvin, meinasin unohtaa niistä seuraavaa hyppyä. Sitten oli vain hyppy, keinu, suora putki ja hyppy. Onnistuttiin tekemään nollaradan ja vielä aliajalla. -6,76.

Sitten vaan jännittämään mitä Seppo&Ketku tekisivät. Joku sanoi mulle että Ketku sai virheen puomin alastulossa. Eli se tarkoitti että meistä tuli KKS:n maxiagilitymestarit vm-08!! Jee! En voinut uskoa sitä todeksi. Tuntui tosi hyvältä.Toiseksi sijoittui samojedi Ina ja Taina. Kolmanneksi tolleri Ansa &Susanna.

Piia&Tiltu ja Taru&Depi tulivat paikalle just ennen palkintojen jakoa. Vahinko etteivät ehtineet katsomaan meidän toista rataa, voi olla että meidän keskittyminen olis mennyt ihan pipariksi. Adahan rakastaa Piiaa. Ja Tiltu ei tykkää Adasta.

Ada päätti varmaan jo aamulla että hän näyttää mikä mun koiristani on se paras. Ikwilhän voitti eilen kultamitalin pentujoukkueessa KKS:n järjestämässä Speedrace-tapahtumassa.

Minun kannattaisi varmaan lähteä Sami Topran tuomaroimiin kisoihin. Nämä kaksi rataa olivat "ihania" ja sopivan haastavia. Sami oli myös tuomariharjoittelijana Haminan kisoissa heinäkuussa milloin saimme sen viimeisen nousunollan ja noustiin kolmosiin.

Alla muutama kuva kisoista. Kuvaajana toimi Jaana Siltanen. Kiitos kauheasti kuvista.Ovat tosi onnistuneita.
1962691.jpg
Huomatkaa mun hieno ilme! Olen siitä tosi ylpeä. Adalla on hirmuliskon katse.

1962698.jpg
Ada näyttää ihan joltakin mungolta (onko edes olemassa semmoista eläintä?)

1962700.jpg
Häntäähän voi käyttää ruorina.Hiivin, hiivin.....Hiljaa, hiljaa...

1962696.jpg
Ei kun menoksi seuraavalle esteelle.Hups, Adan silmä näkyy tässäkin kuvassa.
1962687.jpg
Kärkikolmikko + tuomari.

Lisää kuvia ja ratapiirustukset sitten kun olen laskeutunut Maan pinnalle.