Olemme pari kuukautta käyneet keskiviikkoisin tokoilemassa KKS:n alo/avo-ryhmässä. Joskus mulla on ollut molemmat koirat mukana ja olemme tehneet silmäkääntötemppuja eikä treenikaverit tai kouluttajat ole tienneet kumpi koirista mulla on tekemässä. Vahinko vain että Ada haukkuu paljon ja Iksu on vilkkaampi, muuten voisin varmaan kusettaa muita esim. kisoissa.

Viime aikoina olen kuitenkin keskittynyt tokoilemaan Ikwilin kaa. Eilen lähdimme treenipaikalle niin ajoissa että ehdimme tehdä vähän agia ennen kuin muut saapuivat paikalle.

Ennen kouluttajan tuloa paikalle Hannele&Cira (bouvieri) tekivät noutoa. Hannele heitti kapulan ja Iksu irtosi mun sivulta ja hän kävi hakemassa kapulan ja toi sen mulle. Onneksi Cira ei reagoinnut.

Päivän teemana oli nouto. Liisa pyysi meidät näyttämään miten nouto tehdään kisoissa. Heitin kapulan ja Kerttu (=sprinkku?) kävi hakemassa sen ja juoksi vähän aikaa kapula suussaan. Iksu istui koko suorituksen aikana mun sivulla. Totesimme että Iksu sai maistaa omaa lääkettään kun kävi varastamassa kapulan Ciralta.

Meidän noutosuoritus meni niin upeasti että kouluttaja vapautti meidät treeneistä eli teimme loppuajan ominemme. Kaikki meni hyvin paitsi se tosiasia että I väistää minua kun siirryn seisovan I:n sivulle. En ota stressiä siitä, pitää vaan muistaa treeneta sitä.

Illalla tiedustelin olisiko vapaita paikkoja ensi viikon sunnuntain toko-kisoissa Pornaisissa. Koe on täynnä joten I pääsee ehkä toko-kisoihin joulukuussa tai viimeistään tammikuussa jos löytyy sopivia kisoja. Taidan siirtyä avoimeen jo yhden alo 1-tuloksen jälkeen.