Olen kuvitellut että Ikwil ei enää tee kepposia. Valitettavasti olen ollut väärässä. Mutta nykyään hän on niin ovela etten heti huomaa mitä hän on askarrellut.

Yhtenä päivänä hän oli napannut keittiön tasolta paketin kanttinauhoja ja mustekynän korkin.En tiedä mitä hän aikoo näillä tavaroilla tehdä. Ehkä hän taas askartelee joulukoristeita.

Meidän eteisessä on takeille (ja koirien pannoille&hihnoille) koukkuja. Olen niin laiska etten saa laitettua takit kaappiin, vaan jätän arkitakit siihen roikkumaan. Pari viikkoa sitten Ikwil oli vetänyt yhden takeista lattialle ja syönyt taskun läpi kaikki namit. No, sain ommeltua takin taskun ja siirsin namit toiseen taskuun.
Eilen huomasin ison reiän saman takin vuoressa. Ajattelin että Ikwil oli sitä kautta yrittänyt päästä namitaskuun. Totuus paljastui kun huomasin purutikkujämiä takin vuoresssa. Takissa on povitasku jonne olin joskus laittanut koirien purutikkuja kun olimme menossa jonnekin kyläilemään. Tikut oli unohtuneet sinne ja Ikwil on joskus päättänyt syödä ne tikut rikkomalla taskun pohjan ja vuorta. Ihanaa.

Imuroin yhtenä päivänä. Sohvan alta löytyi se hejastinnauha (semmoinen kova jota voi pistää esim. käsivarteen) mitä olen jokus etsinyt. Nauha oli aika uusi ja Ikwil oli kerran aikaisemmin purrut sitä. Nyt nauha on selvää roskiskamaa.

Perjantaina Ikwil oli illalla yksin pari tuntia. Tänä aikana Ikwil oli päättänyt koristelemaan joulua varten. Eteisen tuolille oli jäänyt kassi jossa oli mm. ikkunatähden laatikko sekä yksi joulukoriste. Koriste oli lahja Lotalta monta vuotta sitten. Koriste on tehty puusta ja siinä on tonttu ja poro (puusta leikattu nekin). Yksinolon aikana Ikwil oli ottanut koristeen kassista ja syönyt tontun lakin ja poron sarvet. Tähden varalaput oli myös otettu kassista. Vaikuttaa epäilyttävästi siltä että Ikwilin mielestä meillä löytyy niin pimeää väkeä että hän tarvii lisäävalastusta pimeyteen. Iki kun on ollut kiinnostunut seuraavista asioista: hehkulampun pakkaus, heijastinnauha, jouluvalojen lamput, paristot.

Ehkä Ikwil pistää kohta ansioluetteloon myös sen faktan että hän on pätevä sähkönainen.