(Versio nro 2, kun eka hävisi jonnekin)

Tänä viikonloppuna kisataan perinteiset Santaladen Suhinat täällä Kotkassa. Meidän koiraseura, KKS, järjestää kisat, joten kaikkien työpanos on tarpeen.

Olin jo eilen illalla ratahenkilöna 3 tuntia.

Tänään klo 8:ksi menin paikalle töihin 1-luokkien ajaksi. Sen jälkeen ajoin kotiin, käytin Iksua ulkona, söin ja lepäsin vähän aikaa sohvalla jonka jälkeen ja lähdin takaisin kisapaikalle valmistautumaan meidän ekaan starttiin.

Tuomari Minna Väyrynen oli tehnyt ihan mukavan haastellisen radan. Alku tuotti päänvaivaa mutta muuten ei ollut kauheasti miina-esteitä.

Adan alku sujui ihan mukavasti. Sähläsin muutaman kerran mutta onneksi sain Adan haltuuni eikä hän ehtinyt väärällä esteelle joten tuloksena oli nolla mutta n 7 sekunnin yliaika. Sijoitus 13.

Muutama katsoja sanoi että Adan hyppääminen näytti hankalalta. Ennen jokaista hyppyä hänen oli vaikeuksia ponnistaa. Alku meni paremmin, lopussa hän ei enää jaksanut. Lähdössä tuli luvattu Adalle makkaran jos hän tekisi tuloksen. Oli siis ostettava makkara Adalle. Maistui kyllä Adalle.

Toiseen starttiin oli yli 2 tuntia ja satoi. Päätin käydä kotona jotta Ada sais levätä ja saisin itse vaihdettua kuivat vaatteen ylleni.

Kotona Iksu oli iki-onnellinen kun tulimme kotiin. Hän ei maltannut antaa Adan olla. Ada kuivatteli itseään sohvalla ja matolla. Naapurin Tuija&Åsa tulivat pikavisiitillä juhlimaan Iksun synttäriä.

Olin jo päättänyt jättää päivän toisen startin väliin sillä se olisi Siimeksen hyppyrata. Olin jopa ajatellut ajaa Santalahteen ilman Adaa. Olin päättänyt ottaa Iksun mukaan jotta hän saisi vähän virikettä ja Ada saisi levätä koko illan. Huomenna meinasin startata kerran vaikka eka startti olisi myös hyppyrata.

Tulin kuitenkin siihen tulokseen että jos ajan kisapaikalle ja näen 3-luokan hyppyradan eikä mulla ole Adaa mukanani, voisi olla että kadun päätöstäni. Otin siis kuitenkin molemmat koirat autoon ja ajoin taas Santalahteen. Näin radan ja samalla päätin kisaavani. Radallla ei nimittäin ollut pituutta tai okseria. Rata näytti muutenkin ihan kivalta.

Muutin mieleni ja päätin kisata vielä tämän startin ja jättää huomisen kisat väliin. Lupaudun töihin heti aamusta jotta en voisi perua päätöstäni.

Yksi vääräpää putkesta mutta muuten sopivasti käännöksiä ja välistävetoja. Alku oli taas aika hankala. Alkoi taas tietenkin sataa ennen kuin pääsimme lähtemään. Ada makasi teltassa just sen näköisenä että mamma voisi itse mennä sateessa radalle ja Ada voisi syödä makkaraa kun mamma tulisi maaliin.

Lupasin taas makkaran Adalle jos tulisi tulos. Ja  senhän me saimme. Tehtiin taas nolla mutta n 12 sekunnin yliajalla. Tällä kertaa pysyin (omasta mielestäni) koko ajan kartalla enkä tehnyt suurempia mokia. Kannustin Adaa koko ajan jotta hän jaksaisi tsempata.

Sijoitus tällä radalla 22. Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen meidän tämänpäiväisiin suorituksiin. Ada on pieni maksi joten sillä on vaikeuksia päästä alle ihanne-ajan. Kaksi nollarataa on kuitenkin meidän mielestämme ihan huippusuoritusta. Sanokoot muut mitä tahansa. Harmittaa vähän kun Ada ihan selvästi osaa noudattaa neuvojani eikä enää tee niin helposti niitä omia ratoja, mutta hänen kroppansa ei kestä liian rankkoja suorituksia.

Kisasuorituksen jälkeen kävin palauttamassa huomisen kilpailunumerot ja tiesin tekeväni oikein kun en pakota Adaa kisaamaan kun hän kerran ei ole kunnossa. Nyt Ada saa vähän aikaa levätä agilitystä.

5-7.6 Ada on lähdössä Tarun ja Depin mökille Iittiin missä hän saa olla ilman Iksua. Pitäisi varmaan muutenkin varata aikaa Iksulle ja erottaa koirat toisistaan. Tekisi varmaan hyvää Adan selällä ja Iksulle jos olisivat erossa toisistaan.

Huomenna siis töihin taas klo 8:ksi. Päivällä kotiin käyttämään koiria ulkona jonka jälkeen takaisin kisoihin töihin. Toivottavasti huomenna on parempi keli, eikä sataisi koko ajan. Kyllähän nämä agilitytyöt aina kotiolot voittaa sillä eihän opettajalla ole mitään tekemistä näin viikon ennen kevätjuhlia ja kesäloman alkua.