Viime viikon aikana ei paljon ole tapahtunut. Olen ollut neljä päivää töissä ja pientä väsymystä on havahtavissa. Perjantaina oli Adan agilitytreenit, eikä junnu edes tehnyt mitään pahaa sillä välin kun olimme poissa. Ada jaksoi antaa tassua Astalle mutta Asta ei kuitenkaan antanut siitä tempusta nameja, vaikka itse oli opettanut tassunantamista Adalle.

Lauantaina oli molempien koirien tokokoulu. Ikwil on omasta mielestäni edistynyt joulutauon aikana. Niin muutkin Ikin luokkalaiset ovat tehneet. Luulen että Saija oli vähän iloinen (ja yllättynyt) meidän taitotasostamme, kun hän kuulusteli läksyt.

Adan kanssa hän halusi katsoa pientä seuraamista. Niin kauan kun pyörimme ja käännymme, kaikki on ok. Mutta jos pitää kävellä suoraan eteenpäin, Ada väistää minua. Eli nyt kävellään hitaasti eteenpäin, ja yritän antaa nameja kun Ada on paikallaan.
Paikallamakuussa Ada pysyi koko ajan hiljaa paikallaan. Pitää varmaan taas uskaltua piiloon.

Adalla on ollut valeraskaus. Kahtena aamuna olen herännyt siihen että vinkukumiluu on ollut vierelläni (kahden koiran lisäksi). Luulin että Ikwil oli ottanut luun mukaan sänkyyn. Yhtenä aamuna Ada tuli makkarista olkkariin luu suussaan ja hän pisti luun tyylikkäästi piiloon sohvan selkänojan ja itsensä väliin. Jos Ikwil lähestyi, hän murisi hänelle kovalla äänellä. Ei auttanut muuta kun pistää luun vaatehuoneeseen.

Huomenna on Nuutinpäivä eli silloin pitäisi siivota pois joulun. Ikwil aloitti jo tänään siivoamisen. Kun palasin kotiin töistä, huomasin sängylläni kangaskassin jota olis saanut Piialta joululahjaksi. Kassi oli jätetty kirjahyllyn päälle ja siellä oli myös jotkut muut saadut lahjat: mm. punainen Taika-muki, muumi-muki, ystävä-kynttilä ja viskipullo. Ehdin jo miettiä mitä kaikkea se Ikwil olisi voinut tuhota. Muut tavarat oli jätetty paitsi se ystävyys-kynttilä. Kynttilä löytyi pienemmältä sohvalta ja sitä oli riisuttu paketistaan ja kynttilän "yläpää" oli muotoiltu uuteen uskoon.
Ikwil oli ihan sitä mieltä että koht on Nuutin-päivä ja viimeistään sillloin kaikki joulutavarat pitää poistaa ja kynttilät polttaa.