Tänään on taas ollut mielenkiintoinen päivä.
Jompikumpi koirista pisti keskellä yötä tietsikan päälle. Kovalevy on nimittäin sijoitettu lattialle eli on/off-nappula on sopivalla korkeudella. Olen ihan varma että sammutin tietokoneen illalla, mutta olihan se ihan kätsy että pystyin lukemaan sähköpostin n klo 4 aamuyöstä.

Leikkasin nurmikon jotta punkit ehkä muttaisivat muualle ja että välttäisin niitä miinoja. Joskus tulee juostu nurmikolla ilman että ehtii katsoa mihin astuu. En ymmärrä miksi mun puutarhakengät eivät pysy paikallaan. Joskus löydän vain toisen niistä ja sekin esim. makkarista.

Kävimme tosipitkällä lenkillä, ihan jopa Aittiksen kipsalle ja takaisin. Matkalla näimme tosi monta pyöräilijää ja mopoa. Pyöräilijät ovat Ikwilin mielestä tosi kivoja. Olis kivaa saada yksi semmoinen joskus kiinni.
Näimme myös työtoverini Paula ja hänen miehensä. Ikwil melkein söi Hessun varpaat.Kotimatkalla törmäsimme naiseen jolla oli pieni terrieri. Nainen oli tosi kiinnostunut koiristani ja hän jopa sanoi Adalle miten kaunis pentu hän on saanut.

Oli taas pakko imuroida. Imurointi sujui ihan hyvin sillä Ikwil on ottanut siihen hommaan mallia äidiltään joka väistää keltaista Voltaa. Imuroinnin jälkeen oli vuorossa lattian pesu. Moppaus sujui tosi nopeasti sillä mulla oli apuri. Piti vaan katsoa tarkkaan ettei apuri päässyt juomaan pesuveden. Yhtenä päivänä Ikwil pesi suunsa mäntysuovalla jos vaikka joskus tulevaisuudessa tulee sanottua pari rumaa sanaa.
1772501.jpg
Ikwil Viledan kimpussa. Tulee tosi puhdasta jälkeä.

Olin tilannut klikkeri (=naksutin) -kirjan Ruotsista. Oli sitten tänään pakko kokeilla tulisiko Ikwilistä klikkerikoira.
Samalla yritän kokeilla kosketusalustaa Ikin kanssa. Sitähän vois sitten soveltaa mm tokossa ja agilityssä. Voi olla että luovun siitä, mutta hauskaa on kokeilla jotain uutta.
Klikkeritreenin jälkeen vaihdoin koiraa eli Ikwil sai jäädä kämpän sisäpuolelle ja Ada sai tulla ulos terassille. Teimme muutaman toko-liikkeen. Sillä välin jokin tornado riehui olohuoneessa. Kun olin menossa sisään näin miten kukkaruukut ikkunalaudalla tanssivat polkkaa. Kun avasin takaoven, rahapuu ruukkuineen putosi lattialle. Keraaminen suojaruukku tietenkin hajois ja mullat levisi sohvan alle ja taakse. Onneksi olin imuroinut!

Tämän jälkeen koirat jäivät ulos peuhaamaan ja minä siirryin makuuhuoneeseen tietokoneen ääreen. Oli yllättävän hiljaista. Pelkäsin pahinta...Ulkona riehui vissiin sama tornaado joka oli hajoittanut kukkaruukun. Isossa kukkaruukussa takapihalla on ollut lahjaksi saatu puinen kukkatikku jonka päässä on pieni linnunpönttö ja pöntön päällä tuulipyörä (semmoinen joka pitäis pyöriä kun tuulee). Tämä tikku oli hirmumyrskyssä lentänyt ruukusta ja varmaan sattumalta päätynyt Ikwilin suuhun. Yksi niistä siivekkeistä oli hajonnut. Ikwilillä ei tietenkään ollut mitään tekemistä tämän insidenttin kanssa.

No onneksi on vielä pari viikkoa vapaata ennenkuin työt jatkuvat. Mun pitäis varmaan ennen töihin lähtöä varmistaa että kaikki rakkaat esineet on viety esim. varastoon. Ada ei pentuna paljon hajottanut joten Ikwilin tapainen riiviö on aika uusi ilmiö mulle. Voi olla että muistan väärin...