Joulu lähestyy pikavauhtia. Voisin varmaan tienata ylimääräistä rahaa olemalla jouluna harmaahapsinen tonttu joka kiertäisi talosta taloon tuomassa joulun ilosanomaa. Mukanani voisin kuljettaa ainakin Ikwiliä joka vois auttaa lahjojen avaamisessa. Nuutinpäivänä voisimme taas kiertää talosta taloon auttamassa joulukoristeiden pakkaamisessa (tai niitten tuhoamisessa).

Tonttuajatus tuli siitä että minusta tulee kohta harmaahiuksinen. Tai sitten kalju jos revin hiukset päästä.
Ikwilillä on niin paljon intoa että sen pitää päivittäin purkaa johonkin. Takapihalla olen pari vuotta sitten laittanut kukkapenkin yhteen nurkkaan aitaa vasten. Kukkapenkkiin olen silloin tällöin piilottanut kukkasipuleita mitä olen sitten unohtanut. Keväällä on tosi kiinnostavaa katsella mitä kasvaa missäkin.

Ikwil on melkein aina seissyt penkin päällä ja kurottanut kroppansa melkein aidan yli. Eilen Ikwil oli takapihalla kun naapurin Retu (tiibetinterrieri s 04.2008) lähti jonnekin. Ikwil hyppäsi kukkapenkille ja siitä aidan yli. Juoksin itse ulos (kalsareissa) ja sain pyydystettyä koiran takaisin pihalle. Aamulla kun päästin Ikwilin ulos aamutarpeilleen, tapahtui sama asia. Taas ulos kalsareissa ja Ikwil syliin. Kohta naapurit hälyttävät virkavallan paikalle kun joku juoksee melkein nakuna talojen välissä.
Olin just syömässä kun huomasin että Ikwil oli lähdössä Retua moikkaamaan. Lähtöhässäkässä jäi lautanen tietenkin keittiöpöydälle ja lautasella oli vielä ruokaa. Oli pakko jättää Adan sisälle ja en ole ihan varma oliko Ada ottanut osan mun lautaselta, mutta Ada oli aika syyllisen näköinen kun palasin syömään ruokani loppuun. Vaikka koirat "tappelevat" välillä niin joskus heillä on saumaton yhteistyö.

Tänään töitten jälkeen päätin poistaa kukkapenkin.Roudasin kottikärryt ja lapion varastosta ja eikun hommiin. Mun palveluskoirat olivat mukana apureina. Ada istui takaovella ja mökötti kun en päästänyt häntä sisälle ja Ikwil oli mukana tarkistamassa mitä mullasta löytyi. Yritin löytää kukkasipulit jotta saisin ne pistettyä johonkin uuteen paikkaan.Minne en vielä tiedä. Keväällä on entistä enemmän jännitystä sillä en tiedä mitkä sipulit ovat mitäkin lajia. Työkaverini antoi lisää sipuleita joten koko kevät&kesä menee varmasti kukkieni ihailuun. Pitäisi varmaan pistää sipulit etupihalle jottei jokin myyrä köy syömässä niitä talven&syksyn aikana. Tai jos tämä myyrä jättäisi huonekalut rauhaan jos sille syöttäisi kukkasipuleita.

Päätin jättää vähän multaa nurkkaan jotta saisin ehkä matalamman kukkapenkin aikaiseksi. Retun vanhemmat, Sanna&Antti, tulivat kotiin jolloin Ikwil päätti käydä moikkaamassa heitä eli hän otti taas vauhtia ja ponnisti aidan yli. Ja nyt hänen alla ei ollut kun pari senttiä sitä multaa. Ada on talvella pari kertaa hypännyt aidan yli mutta ei kertaakaan muuten. Laitoin aidan päälle, sinne kukkapenkki nurkkan, pienen palan metalliverkkoa jos vaikka se pitäisi Ikwilin omalla pihalla. Pelkään pahoin että Ikwil keksii yhden toisen nurkan missä aita on matalampi. Se siitä ilosta aidatusta takapihasta. Adalla ei koskaan ole ollut niin kauheita menohaluja että hän olis hypännyt aidan yli ihan muuten vaan.

Ehdotuksia otetaan vastaan miten saan Ikwilin pysymään omalla pihalla. Naapurustossa liikkuu muutenkin ihan liikaa näitä "irtokoiria" enkä haluaisi että joku ajaa Ikwilin päälle. Ikillä on niin vähän sitä älyä joten hän voi lähteä seikkailemaan vaikka minne.