Schapeitten erikoisnäyttely pidettiin Heinolassa. Tuomarina oli norjalainen Anne-Catherine Unelsrod, josta mulla ei ollut minkäänlaista käsitystä. Tuomari oli aika tiukka. Ei antanut monta Eri:ä.

Lähdin näyttelyyn tietäen ettei koirani oikein olleet näyttelykunnossa joten en kauheasti pettynytkään. Iksun arvostelussa on kuitenkin pari kohtaa mitä kukaan aikaisemmin ei ole maininnut. Schapeja oli ilmoitettu 54 joista tietenkin suurin osa, 35, oli narttuja.

Iksun luokassa (Jun) 12 kpl ja Adan (Valio) noin 7 kpl.

Iksu sai sinisen nauhan eli H:n ja Ada sai punaisen nauhan eli EH:n.

Iksun arvostelu:

14 months, feminine bitch of good type. Skull needs to broadent. The stop is too weak. Nice eyes. She needs to develop in chest and get more depth. She is a bit too long in the loin. Well set and carried tail. Good coming coat. She needs more drive on moving in coming and going.

Todella vapaa käännös arvostelusta:

Eli kallon pitäisi leveentyä. Stoppi on liian heikko.  Tarkistin sanakirjasta mitä loin tarkoittaa. Käännös englanti-ruotsi antoi vain yhden sanan: fransyska joka tarkoittaa ranskatar!

Käännös englanti-suomi antoi kuitenkin muutaman sanan: filee/kupeet/kylkipaisti/lanteet/lantio. Valitkaa siitä minkä haluatte. Eli Iksun kylkipaistit/fileet ovat liian pitkiä.

Lupaava turkki (Ada oli samanlainen n 3-vuotiaaksi asti). Iksun tarvii enemmän draivia liikkuumiseen (mennen tullen).

Adan arvostelu:

6 years bitch on the more heavy side. Good proportions on the head. Level bite. Well placed and carried ears. Good neck. The topline a bit sway-back. And she´s carrying too much weight. Good angulations. Well set and carried tail. Good coat texture. Moves well, but needs more drive. Get very good because of the weight.

Eli:

Enemmän heavypuoleinen. Pään mittasuhteet hyvät. Kerrospurenta. Kantaa liian paljon painoa. Tarvii enemmän draivia.

Minusta molemmat koirat juoksivat ihan hyvin. Ada ehkä vähän laiskasti, niinkuin hän yleensäkin tekee ja ottaen huomioon päivän keli missä poltin itseäni.

Olimme Adan kaa vielä rop-kasvattajaryhmässä ja pääsimme mukaan isoon kehään missä ei tietenkään tullut menestystä.

Nyt luulen että pidämme näyttelytauon jotta Iksu saa kehittyä ja Ada laihtua. Seuraavat näyttelyt ehkä vasta ensi vuonna. Ihan turhaa maksaa isoja rahoja vain siitä että saa käydä näyttäytymässä ihmisille.