Olemme joka viikko käyneet agiltiytreeneissä. Iksussa on havaittavissa jotain edistystä vaikka välillä epäröin voimmeko koskaan aloittaa virallisen kisauran.

Reilu viikko sitten kävimme Haminassa mölleilemässä. Lopputulos oli 35 vp josta kaki oli hylkyä (väärä rata + kolme kieltoa). Iksulla oli nimittäin ihan vähän vaan kiirettä eikä ehtinyt tehdä kaikkia esteitä ekalla yrittämällä. Jossain vaiheessa Iksu karkasi A:lle. Yleisöllä oli varmaan taas ihan hauskaa. Sijoituksemme oli neljäs.

Eilen treeneissä starttasimme "radalle" ekana sillä rimat olivat valmiiksi medi-korkeudella. Alku oli tosi haastava enkä heti hokannut miksi Iksi ei pysynyt paikoillaan vaan juoksi monta kertaa ulko-ovelle. Kesken radan, Iksu päätti käydä vähän tuolla, täällä ja kaikkialla.  Rata meni loppujen lopuksi aika hyvin, kunhan pääsimme vauhtiin. Saimme kuitenkin tehty radan jonka jälkeen Iksu ryntäsi ulos kakalle.

En tiedä mitä mun pitäisi tehdä jotta Iksu ei juoksisi ympäriämpäri hallia kun treenaamme. On myös inhottavaa ja epäkäytännöllistä kytkeä Iksua joka esteen jälkeen jotta hän ei karkaisi muitten luo. Eilenkin hän välillä teki A:ta muitten koirien kaa ja kävi kerjäämässä nameja muilta ohjaajilta. Heti kun joku huutaa omaa koiransa, Iksu on valmis tottelemaan ja juoksee luo.

Tehtiin itsenäisesti keppejä ja kontakteja. Miten pääsisi kisoissa tekemään kontaktiesteet kerran läpi ennen oikeata rataa? Iksua pitää selvästi muistuttaa kontakteista ennen kuin hän voi tehdä ne kunnolla. Iksulla oli taas niin kova vauhti puomilla että hän teki niin kuin sarjakuvissa ja pystyi juoksemaan ilmassa kunnes hoksasi että oli puomin ulkopuolella ja tippui maahan. Onneksi Iksua ei tunnu olevan niin herkkä ettei esteeseen kosketa tippumisen jälkeen. Iksun tippuminen näytti aika hurjalta ja taisin pelästyä enemmän kuin koirani. Iksu teki puomia ihan yhtä innokkaasti.

 

Kesken keppitreenejä, Iksu hävisi tokopuolelle ja meinasi tehdä tarpeensa sinne. Onneksi sain napattua hänet hihnaa ja vietyä hänet ulos kakalle.

Kujakepit olivat lopussa melkein ihan suorassa. Oikealta puolelta vieminen pitää kuitenkin treenata aika paljon erilaisista kulmista. Iksu kiertää aina välillä sitä ekaa keppiä, eli menee väärästä välistä sisään. Toivon kuitenkin että Iksun vauhti kepeillä nopeutuu ja että keppien teko varmistuu jotta voisimme korkata kisauran keväällä tai kesällä. Kävin tänään hakemassa mun uudet agilitykengät. Niillä saa varmaan tosi hyviä tuloksia, muuten saa Herra Dita kuulla kunniansa joka on suunnitellut ja tehnyt huonoja kenkiä.