Olin ilmoittanut molemmat koirat Lappeenrannan pääsiäsnäyttelyyn. Ikwil oli taas kerran avoimessa luokassa ja Ada pääsi ekan kerran veteraanikehiin.

Aikataulun ilmestyttyä huomasin että 6 muuta schapea oli tulossa. Tiesin että ainakin kaksi urosta oli tulossa joten jäi pohdittavaa olisiko muut kenties narttuja jotka kilpailisi sertistä.Ikwilin ja Adan välissä oli yksi narttu, jota arvasin osallistuvan valioluokkaan.

Näyttelyn edellisenä yönä en kauheasti nukkunut. Näin jo valmiiksi unta näyttelyn kulusta.

Aamulla n klo 7 starttasimme kohti Lappeenrantaa. Perässä ajoi Krista (naapurista), joka oli myös tulossa katsomaan näyttelypaikalle ja hän oli jäämässä Lappeenrantaan.

Näyttelyyn osallistui 3 urosta ja 5 narttua. Kaksi narttua junnuihin (tai nuoriin), Ikwil avoimeen luokkaan, yksi valioihin ja Ada vetskuihin.

Tuomarina oli Leni Finne, jota en aikaisemmin ole tavannut. Uroksille hän antoi H:n, EH:n ja Erin mutta ei SA:ta.

Eka narttu sai H:n. Sama koira oli edellisenä päivänä ollut VSP Lahden näyttelyssä. Toinen narttu sai EH:n.

Ikwilin vuoro. Leni puhui melkein koko ajan ruotsia mun kaa ja hän oli mielestäni aika kiva tuomari ja antoi pitkän arvostelun sekä kommentoi ääneen koiraa.

Kun Leni näki Ikwilin ekan kerran hän kysyi onko Iki vaihtamassa karvaa. Siihen totesin tietenkin että Jo, vaikka olimme iskän kanssa edellisenä päivänä toteneet ettei Ikwil vielä ole vaihtanut karvansa. Adahan oli ihan karvaton jossain vaiheessa ja meidän mielestämme Ikwil ei ole ollut sitä. Nyt kun katselen Ikwiliä, niin näyttäähän hän vähän karvattomalta.

Tuomarilla oli jokin visertävä lelulintu jolla hän yritti saada koiran huomion itseensä. Ikwil kiinnostui kylläkin tipusesta mutta ei napannut siitä kiinni.

Tuomari yritti kosketella Ikin etutassuja mutta Iki oli nopeampi ja veti tassun pois. Kuitenkin arvostelussa lukee että Ikillä on litteät tassut.

Ikwil sai erin mutta ei SA:ta. En tiedä miksi, voi olla että se johtui Ikwilin vähästä turkista.

Arvostelu:

Oikeat mittasuhteet &luusto. Mielyttävä ilme. Oikea asentoiset korvat. SIlmät voisivat olla hieman tummemmat. Hyvä kaula&ylälinja. Niukka eturinta. Riittävät etukulmaukset. Lyhyt rintalasta.Turhan voimakkaasti nouseva vatsalinja. Takakulmaukset ok. Turhan litteät käpälät. Tänään niukassa karvassa. Oikea askelpituus. Melko löysä edestä. Käyttää häntäänsä oikein.

Tulos siis: Avo eri1

Valioluokan narttu sai eri1, sa

Adan vuoro

Tuomari kommentoi heti että Ada on ollut kotona kun ruokaa on tarjottu. Ada antoi tuomarin koskettaa hänen tassujaan eikä hän kiinnostunut ollenkaan tipusesta. Juoksemisessa oli ongelmia sillä Ada oli vähän känkkäränkkätuulella ja nosteli etutassujaan.

Arvostelu:

Oikeat mittasuhteet. OIkeat päänlinjat. Hieman kapea kallo. Miellyttävä ilme. Hyvä kaula&ylälinja. Niuhkahko eturinta. OIkean mallinen rintakehä. Sais olla tiivimmässä kunnossa. Riittävät kulmaukset edessä ja takana. Erinomainen askelpituus. Käyttää häntänsä hyvin.

tulos: Vet eri1, sa

Paras narttu kehässä oli siis kolme koiraa. Ada juoksi kuin kameli ja vaikka tuomari huomautti minua tästä monta kertaa en saanut Adaa ravaamaan. Tulos olis siis se että valionarttu oli PN1, Ada PN2 ja junnunarttu PN3. Tuomari sanoi vielä mulle että Ada olisi ollu PN jos olisin saanut hänet ravaamaan....Pn1 oli myös samalla ROP (sai myös Cacibin)  ja Ada Rop-vet.  PN3 sai sertin. Jokainen sai siis ainakin yhden ruusukkeen.

Tuomari kehotti minua laihduttamaan Adaa ja sanoi että kun kesä koittaa liikkuu koira luonnollisesti enemmän. Siihen totesin että tämä koira ei liiku jos ei ole pakko.

 

Palkintopisteestä sain rop-vetksupystin. Sitten alkoi odottelu sillä meidän kehä oli ohi n klo 11 ja vasta klo 16 oli ryhmäkehät. Aika meni aika nopeasti sillä meillähän oli Krista ja Konsta kavereinamme. Kävimme pitkällä lenkillä ihanassa kelissä, josta ei pystynyt nauttimaan jäähallissa. Hengailimme toisten kehien laidalla.

Ryhmäkehissä oli taas sama tuomari emmekä päässeet jatkoon. Ei sinänsä mikään yllätys.

 

Ada + eka ROP-vetpokaali&ruusuke