Tänä viikonloppuna järjestettiin Kotkan Ruusu koiranäyttely meidän kotikentällä.

Olin ilmoittanut myös Adan tähän näyttelyyn mutta dopingsääntöjen takia, Adan osallistuminen peruuntui. Iksu sai edustaa meidän perhettä ekan kerran yksin.

Schapetuomarina toimi Annukka Paloheimo joka ei ole tuomaroinnut Adaa.

Näyttelyä edeltävänä yönä nukuimme tosi huonosti. Ikwil pyysi pari kertaa ulos ja hänen vatsansa oli kuralla. Kaiken lisäksi toisella kerralla Iksu onnistui pistämään toisen takatassun takapihan terassin ja oven väliseen rakoon. Sattui varmasti ihan kamalasti, onneksi Iksu on niin kovapäinen ettei tapahtuman jälkeen ole ollut moksiskaan vaikka sattuikin.

Narttu junnukehässä oli vastassa Jennan Walma, joka on vielä ihan kakara. Walma sai EH:n ja Iksu Erin. Luokkavoittaja oli siis selvä. Avoimessa starttasi kaksi narttua, Sara ja Boogie. Sara sai tänään EH:n ja Boogie Erin. Muita narttuja ei sitten ollutkaan joten parhaasta nartusta kisasi vain kaksi koiraa. Boogie veti tänään pidemmän korren ollen siis PN1, sai sertin ja cacibin. Iksulle annettiin vara-sert.

Iksun arvostelu:

Hyvä tasapainoinen, jakaasti (sekaasti?) liikkuva. Hyvä pää. Hyvät raajat. Takakulmauksia voisi olla hieman lisää.Hyvä häntä. Riittävän karhea karva. Erinomainen luonne.

Eli taas vähän epämääräinen arvostelu. Hyvässä muistissa on Adan arvostelut: "Movement a bit", "Päätä pitäisi buddata" ja "toivoisin lisää luita/jalkoja".

Boogie valioitui samalla joten suomme sertin hänelle.

Boogiesta tuli myös VSP sillä Uuno oli parempi ollessaan ROP. Uuno on tosi ihastunut Ikiin ja tänäänkin Uuno yritti kaikin tavoin saada Iksun mukaan kosimispuuhiin. Kuitenkin onnistumatta.

Näyttelyssä tapasimme Sannan&Anssin&Sannin jotka olivat Kotkassa setteri Nenan kaa. Perhe asuivat Kotkassa ennen pääkaupunkiseudulla muuttamista. Koirat Luna&Nena olivat aika usein samassa koirapuistossa missä käytiin Adan kaa.

Jäimme katsomaan miten Nena pärjäisisi, ja siitähän tuli VSP saaden myös sertin ja cacibin.

Iltapäivällä Adaa tultiin hakemaan Porvooseen muutamaksi päiväksi. Olin itse ehdottanut Adan maalle pääsyä. Hoitopaikka on se sama missä Ada on ollut aikaisemmin ja missä Iksukin oli viime talven yhden viikon hoidossa.

 

Lisäys: Naapurin Tuija tulkitsi heti sen mysteerisen sanan Ikwilin arvostelussa: vakaasti:ksi eli Ikwil on vakaasti liikkuva. En kyllä ihan ymmärrä mitä se tarkoittaa, mutta eihän sillä ole mitään merkitystä.