Sain eilen kuulla että päivityksiä blogiini kaivataan. Ei kun pistämään työt sivuun ja keskittyä vähän aikaa tähän kirjoitteluun. Eihän ne tarkistettavat kokeet varmaan minnekään lähde, jos ne poistuvat niin hyvästit niille.

Ongelmana on vain se että tuntuu niin kuin mitään ei ole tapahtunut tänä vuonna. Työt jatkui piiiiiitkän joululoman jälkeen ja emme ole tehneet muuta sen jälkeen kuin olleet ja käyneet agilitytreeneissä. Olin viime viikolla kolme päivää pois töistä flunssan takia. Yritin levätä sohvalla (petasin vuodesohvan) jotta flunssa parantuisi. Iksu jaksoi peuhata palloillaan. Jos ja kun pallo meni sohvan alle, hän raapi sohvaa. Jos en noussut ylös, Iksu kävi raapimassa takaovea niin kuin hänellä olisi kauhea tarve päästä ulos pihalle. Kun olin noussut ylös Iksu oli sen näköinen että kun kerran olen pystyssä, voin saman tien antaa pallonsa hänelle. Ei siis ollut minkänlaista tarvetta päästä ulos. Fiksu koira.

Iksun agility on ihan hyvällä mallilla. Teemme vieläkin niitä kujakeppejä. Iksu tekee ne melkein itsenäisesti kunhan käyn pistämässä toiseen päähän nameja. Välillä hän tekee väärin ja sen jälkeen hän on epävarma saako niitä tehdä.

Eilen mulla oli ohjaaja apunani. Kunhan Annukka seisoi keppien toisessa päässä, Iksu jopa etsi kepit ihan hyvin hypyn jälkeen eikä häntä häirinnyt vaikka kävelin hänen perässään.

Olen erittän ylpeä miten Iksu osaa tehdä takakierrot.

Kontakteilla olen siirtynyt palkkaamaan hänet maahan. Eli laitan namikipon vähän esteen jälkeen ja laitan siihen namin jos Iksun etutassut ovat maassa ja takatassut kontaktilla. Toistaiseksi olen pysynyt aika lähellä estettä mut tarkoituksena on että voisin olla vähän matkaa esteeltä. Vaikuttaa siltä että Iksustakin tulee kontaktihullu. Eilenkin treeneissä hän teki itsenäisesti sekä A:n että puomin sillä niiltä saa melkein aina namin.

Iksu kävi eilen eläinlääkärillä tarkastuskäynnillä tai oikeastaan kävimme vain viemässä sinne pissanäytteen. Iksulla todettiin pissatulehdus ja valeraskaus pariviikkoa sitten. Naapurin Konsta (sekarotuinen piski) oli niin in loveen Iksuun joten epäilin itsekin valeraskautta. Ikin virtsan pH oli liian korkea joten Iksu joutui lääkekuurille. Iksu sai (ja mä maksoin) myös diettiruokaa jonka pitäisi laskea pH:n. Iksu söi lääkekuurin loppuun mut vieläkin pH oli korkea dietistä huolimatta. Eläinlääkäri lupasi palata asiaan mitä sille voisi tehdä.

Jos kuvittelette että Iksun askartelu ja sisustus ovat loppuneet, olette totaalisesti väärässä. Eilen Iksu oli taas löytänyt ihania tavaroita. Sain joululahjaksi Pentikin metallisen (onneksi) porokynttiläjalan. Lahja oli vielä sellofaanissa ja on ollut kirjahyllyn alatasolla joulusta asti eli n pari kuukautta. Eilen lahja löytyi sohvalta. Palasin varmaan liian aikaisin töistä eikä Iksu (epäilen häntä enemmän kuin Adaa) ollut ehtinyt aukaista lahjapakettia. Narut oli jo melkein saatu irti..Keittiölattialta löytyi patalappu, joten koirat ovat varmasti mys halunneet yllättää mamman ihanalla ruualla tai leivonnaisella....Lopputulosta en kuitenkaan löytänyt.