Aamulla minä ja Ikwil lähdimme kohti Lahtea ja Ikwilin ekaa näyttelyt. Satoi melkein koko matkan ja Ikwil viihdytti itseään puremalla sormiani jos pistin käden hänen lähelleen.
Perillä huomasin että jokin termiitti on ollut Ikwilin turvavöitten kimpussa ja melkein on saanut syötyä lukitusmekanismin remmin kiinni. Pitää huomenna muistaa kysyä meidän käsityöopettajalta voisiko hän esim. paikata sitä. Muuten joudun varmaan ostamaan uuden välikappaleen. Niitä on ollut myynnissä mm. Cittarissa.

Löysimme hyvin näyttelypaikalle. Saimme odottaa aika kauan ennenkuin oli meidän vuoromme. Koirat viihdytti itseään leikkimällä muitten schapeiden kanssa. Lumikuonolaiset istuivat aika lähekkäin joten juttua piisasi. Ilmoitettu oli siis Basso (Lumikuono Basajaun) (ainut uros) 5-7 kk pennuissa, pikkunartuissa: Bessa ( L. Besadora), Neppu (L. Cada Dia), Ikwil (L.Conamore Ikwil), Sera (Swifty´s Anastasia) ja Salli (Swifty´s Angelica) sekä isoissa: Alma (L. Amor de mi Alma).
Basso sai Kp. Sitten oli meidän luokka. Ikwil liikkui omasta mielestäni tosi hyvin. Oltiin numerojärjestyksessä ja tuomari (Harto Stockmari) pisti meidät järjestykseen. Ensin Seraa laitettiin rivin ekaksi, sen jälkeen Sallia ekan paikalle. Siinä vaiheessa luulin jo että meidät jätettiin viimeiseksi, mutta ei. Harto viittoi mulle että saisimme mennä rivin "kärkeen". Harto pisti meidät vielä juoksemaan kierroksen jonka jälkeen hän julisti meidät luokkavoittajaksi. Salli oli toinen, Sera kolmas, Bessa neljäs ja Neppu viides. Ikwil ja Salli saivat kp.
Paras narttu kehässä Ikwil ei enää jaksanut keskittyä. Harto kävi tunnustelemassa koirien etutassuja ja pisti sen jälkeen Alman ykköspallille, Ikwilin toiselle sijalle ja Salli jäi kolmanneksi. Ymmärrän valinnan, onhan Alma 2 kk Ikwiliä vanhempi ja paljon valmiimpi kuin meidän kakara.
Bassosta tuli Vsp ja Almasta Rop. Alma ei myöskään pärjännyt ryp-kehässä.
Lumikuono-kasvattajaryhmä sai Kp eli jäimme melkein loppuun asti katselemaan miten meille sanottiin isossa kehässä heippa.
Ikwilin tulos oli siis: PEK1, KP, PNP-2 eli saan olla tyytyväinen.
Arvostelu: Erittäin narttumainen kokonaisuus. Oikeat mittasuhteet. Normaali ruko ja kulmaukset. Hyvä pää. Liikkuu kevyesti. Käyttää hyvin häntäänsä.

Kp:sta sai valita joko "mitalin" tai rusukkeen. Valitsimme mitalin sillä ruusukkeita on jo aika kasa ja nehän kerää vain pölyä. Vielä on Ikwilin palkintokaappi hankkimatta. Speedrace-mitali + tänään saatu mitali mahtuu vielä jonnekin.
Ikwilin luokkakaveri rhodesiankoira Pelle oli rop-pentu ja sijoittui neljänneksi ryp-kehässä.  Ryhmässä oli vain ehkä 5 koiraa joten sijoitus oli melkein taattu.

Kotimatka Kotkaan oli tuskainen. Minua rupesi väsyttämään, ulkona satoi ja oli tosi pimeätä. Olin ollut melkein syömättä koko päivän joten oli pakko käydä hakemassa pizzan sen jälkeen kun olin vienyt tavarat ja Ikwilin kotiin ja ottanut Adan mukaan autoon istumaan. Ada oli melkein koko päivän ollut yksin kotona. Taru oli käyttänyt sitä kerran ulkona.

Näyttelyt saa meidän osalta olla viikoksi. Ensi sunnuntaina suuntaamme kohti Vantaa ja SSKY:n pentunäyttelyä joissa tuomarina on schape-erikoistuomari Hans van Raad. Yhteensä schapeja on sunnuntaina 8 kpl, suurin osa varmaan tämänpäiväisiä kilpailukumppaneita.