Tänään oli taas voi/evl-ryhmän tokoilut. Ohjaaja oli varustautunut neljällä eri nameilla: treenitaskuista löytyi kinkkua, juustoa, Frolicia ja lihapullia. Juustohan on ollut viime aikoina ne tavalliset treeninamit, kinkku oli varattuna extrahyvä palkaksi jos paikallamakuu onnistuisi. Lihapullat oli metallinoutonameja ja Frolicit jos tehtäisimme luoksetuloa. Lihapullat vois myös toimia tässä.

Paikalla oli taas kaksi koirakkoa: tällä kerralla Saaga (portugeesi) ja Ikwil (schapendoeesi). Tehtiin ekaksi se tavallinen paikkamakuu, tällä kertaa koirat makas kuonot kohti päätyseinää ja heidän takanaan siis oli agiporukkaa omatoimitreeneissä.

Taas Saija yritti saada koirat maahan, mut ei tälläkään kertaa pystynyt huijaamaan Ikwiliä. Olin tosi onnellinen tästä. Piilossa kuului et toinen koirista piippasi ja epäilimme heti Ikwiliä sillä Saaga on "aina" ollut hiljainen. Oikeassa oltiin.

Nyt Saija oli lukenut läksynsä ja yritti oikealla komennolla (eli "sidan"-käskyllä) saada Ikwilin maasta istumaan. Ei tänäänkään onnistunut, mut Saaga on selvästi ruotsinkielinen ja hän meni istumaan.

Tehtiin taas seuraamista, Saaga oli vapaana ja Ikwil taas lyhyessä hihnassa. Muuten meni tosi hyvin mut kun lähestyimme A-estettä niin Ikwil ryntäsi sinne jolloin sain vetää hihnasta.

Tehtiin myös liikkestä istumista, joka sujui meiltä taas loistavasti kuin muistin kävellä tosi hitaasti ja selvällä käskyllä komentaa Ikwiliä istumaan. Ennen sitä I oli tarjonnut maahanmenoa pari kertaa.

Ruutuun lähetyksessä Ikwil oli taas innoissaan mut mun sivulla just ennen lähetystä Ikwil on keskittynyt eikä ryntäile minnekkään. Mun on muistettava sanoa "ligg"  tarpeeksi ajoissa ettei Ikwil ehdi tulla minuunpäin vaan jää ruudun sisäpuolelle.

Hyppynoudossa ei mitään ongelmaa. Tällä kertaa Ikwil muisti molemmila kerroilla hypätä myös takaisintulomatkalla. Olen tyytyväinen!

Tunnarissa Ikwil löysi taas oman kapulan ekalla yrittämällä. Ehkä tämä liike on koht hanskassa.. Eikä I kauheasti purrut sitä kapulaa. Tosi tyytyväinen myös tästä.

 

Ja sitten meidän tänhetkiseen ongelmaan: treenasin perjantaina tai lauantaina metallinoutoa ja jostain kumman syystä Ikwil tiputti kapulan omalle tassulleen. Sen jälkeen neiti ei ole suostunut ottamaan kapulan suuhunsa. Täällä sisällä kotona se ei tuota ongelmaa sillä rouva Koira eli Ada nostaa kapulan mielellään mulle, varsinkin jos siitä pikkuhommasta saa lihapullapuoliskon. Ikwil seisoo hölmistyneenä vieressä.

Ajattelin (ja toivoin) et ehkä ongelma väistyy kun menemme halliin treenaamaan. Halusin et tekisimme metallinoudon Saijan nähden. Heitin kapulan, Ikwil meni reippaasti sen luo mut kieltäytyi ottamasta sitä suuhunsa. Ikwil oli menossa takaisin ruutuun ja katseli ympärilleen löytyisikö jotain muuta jota voisi noutaa. Ei löytynyt mut kapula jäi hakematta. Ikwil tuli hienosti sivulleni istumaan.

Saija meni kapulan viereen, yritti houkutella Ikiä ottamaan sitä suuhunsa, Ikwil melkein otti sen mut sitten hänen kaulapantansa osui siihen ja siihen se yritys loppui. Yritin itse houkutella hänet ottamaan sitä suuhunsa, lopulta sain luovuttaa ja tyytyä siihen et Ikwil avasi suunsa ja hampaat osuivat kapulaan. Tätä on siis harjoiteltava paljon, onneksi tavallinen kapula on vielä jees. Aion käydä hallilla treenaamassa metallinoutoa sen pienemmän kapulan kaa.

Lopuksi tein vielä avo-hyppyjä Ikwilin kaa jotta meille molemmille jäisi hyvä mieli.

Vielä kotona sain Ikwilin koskemaan kapulaan hampaillaan. Tästä jatketaan ja sitkeys palkitaan. Yritän saada Ikwilin innostumaan metallikapulasta ja ärsyttämään häntä sillä. Vahinko et ulkona on niin kylmää ettei siellä voi metallinoutoa treenata ja sisällä Ada on sitä mieltä et se on niin helppo juttu et hän noutaa sitä mielellään. Varsinkin jos siitä saa lihapullia...

Onneksi meillä ei vielä ole voi-luokan muut liikkeet kunnossa, muuten tämmöinen takapakki vois ottaa päähän. Nouto on aina ollut Ikwilin lemppareita, metallikapula ei aikaisemmin ole tuottanut minkäänlaisia ongelmia.

Saija oli sitä mieltä et Ikwil on laskenut et 1-tulokseen voi ihan hyvin nollata metallinoudon kun noi muut liikkeet ovat meillä niin hyviä. En ole ihan samaa mieltä. Sain myös kuulla sen vaihtoehdon et voisin kokeessa heittää kapulaa Ikwilille ja Ada kävisi noutamassa sitä. Sekin on ihan hyvä ratkaisu. Eihän kukaan erota Adaa ja Iksua toisistaan....eihän?