Perjantai 2.11.2007

Lähdimme klo 9 Kotkasta kohti Helsinkiä. N. klo 11 olimme jo satamassa jossa odotimme bussia jotta voisin laittaa tavarani + Adan bussiin laivamatkaksi. Klo 12.30 laivamme (Viking Rosella) lähti kohti Tallinnaa. Laivamatka kesti vain n kolme tuntia, merellä oli pienmuotoinen myrsky. Kun pääsimme Tallinnaan, hyppäsimme bussiin ja ajoimme kohti Tartoa. Hotellimme (Hotel Rehe) sijaitsi keskellä ei mitään, mutta huoneet ja kylpyhuone oli ihan hyvän kokoisia ja näköisiä.

Lauantai 3.11.2007

Meillä oli eka agilitystartti jo klo 10 joten koko bussi lähti näyttelypaikalle jo klo 9. Eksyimme vähän mutta löysimme ekaksi erkkarinäyttelypaikalle minne jätettiin mm kaikki flatit ja niitten omistajat. Sitten suuntasimme kohti omaa näyttelypaikkaa&agilitypaikkaa. Ehdin matkalla jo vähän hermostua.
Löydettiin paikalle ja melkein juoksin agilitypaikalle jonka piti olla n 100 m näyttelypaikalta. Se välimatka oli paljon pitempi, satoi räntää ja oli muutenkin märkää. Adan kasvattaja, Mari, tuli koirineen meidän kaa sinne agiilitypaikalle. Agilitypaikka oli tosi pieni hevosmaneesi jossa oli hienohiekkainen pohja. Maneesi oli niin pieni ettei juuri päässyt liikkumaan. Maneesista pääsi kuitenkin käytävään ja siellä Mari istui koirien kaa kun kävin itse tutustumassa rataan. Maksi2:ssa kisas alle 10 koiraa.

Ekalta radalta tuli hyl kun Ada päätti mennä puomille keppien sijaan. Kaikki meidän luokassa sai siitä radalta hyl. Sitten vauhdilla kohti näyttelypaikkaa. Vaihdoin vaatteet ja melkein suoraan kehään. Tuomarina oli Barbara Muller Sveitsistä. Marin Likka sai Erin ja Jun-sert ja siitä tuli Rop-jun, Ellu sai Eri ja siitä tuli Rop-vet.Ada sai myös Erin, eestin sertin, cacibin ja siitä tuli Rop. Sertien myötä Adasta tulee Est Mva ja Int (Kans) Mva eli just sitä mitä lähdettiin hakemaan.

Adan arvostelu:

4,5 jahrige Hundin, oberkopf und fang (?) gut propotionert, gut augesetze ohren, schröge Schulterlage, ausgeprägte Rippenwllpung (+), in der Bewegung vorne etwas weit, grit Rufterhaltung, gute Bewegung.

(en osaa saksaa joten sanat eivät tarkoita mitään mulle,arvostelulomakkeesta on vaikeaa nähdä mitä siinä on kirjoitettu)

Voin kuvitella että arvostelussa lukee että Ada on täydellinen schapendoes ja sen esittäjä osaa esittää sitä ihan täydellisesti. :-)

Kotiviemisinä emme saaneet yhtään pokaalia, vain kangaskassin ja linkkuveitsen. Pokaalit olivat myynnissä mut en ostanut. Adan palkintokaappi on jo aika täynnä.

Sitten taas vaihtamaan vaatteita ja kohti agilityhallia. Tuloksena taas hyl kun Ada meni jo toisella esteellä väärään päähän putkeen. Radan jälkeen pyysin saada meidän kilpailukirjan koska meidän oli osallistuttava ryhmäkehään. Ryhmäkehässä Barbara ei paljon katsellut meitä joten lensimme nopeasti pihalle.

Jäimme katsomaan muut kehät. Lauantaina kukaan meidän porukasta ei pärjännyt kv-näyttelyn ryhmäkehissä.

Näyttelyn jälkeen hotellille ja syömään. Ollessamme syömässä meidän koirat olivat päättäneet juhlia. Olivat ottaneet ikkunalaudalta Marin meetvurstileivät ja syöneet niistä meetvustin. Marin repusta olivat ottaneet pussillisen jotain koirien kanaherkkuja. Lopulta joku niistä oli paskannut lattialle. Kun käytimme heitä ulkona pihalla päätimme katsoa kuka ei käy paskalla. Oli aika pimeätä eli emme nähneet kunnolla mitä tekivät mutta kaikki kolme kävi "paskalla" joten jäi epäselväksi kuka oli tehnyt meille huoneessa kepposet.

Sunnuntai 4.11.2007

Sunnuntaina jotkut menivät kv-näyttelyyn ja me muut jäimme muutamaksi tunniksi hotellille jossa huoneet piti luovuttaa klo 12. Klo 12 jälkeen menimme bussilla yhteen kauppakeskukseen jossa kävimme muutaman tunnin ostoksilla ja kahvilla. Sen jälken näyttelypaikalle hakemaan ne muut pois. Kävin katsomassa ryhmäkehiä. Kurko (Flatti) meidän bussistaa voitti oman ryhmänsä mutta ei sitten sijoittunut Bis-kehässa. Bullmastiffi oli BIS.

Sitten taas bussiin ja kohti Tallinnaa. Matkalla pysähdyimme syömään Sämmys Grillissä. Todella maukas pihvi. Iso ruoka-annos ja vähän olutta maksoi vain n 200 Kruunua eli n 15 euroa.

Tallinnassa pääsimme klo 00.15 laivaan ja menimme siellä suoraan nukkumaan. Hyttimme oli autokannen alla ja laivan moottorit pitivät kauheeta meteliä koko yön. Aamulla klo 8 laiva lähti kohti Suomea.

Helsingissä veljeni oli vastassa. Ajoin suoraan Porvoon kautta Kotkaan ja omaan kotiin. Ada nukkui muutama päivä reissun jälkeen. On vissiin aika rankkaa tulla Intti ja Eestin valioksi.