Ada osallistui ekan kerran agilityn PM-kisoihin Kouvolassa.
Ikwil pääsi ekan kerran turistina mukaan oikeisiin agilitykisoihin. Onneksi löytyi ihmisiä jotka huolehtivat Ikwilistä silloin kuin valmistauduin starttiin, tutustuin rataan ja kisasin. Ikwil ei paljon välittänyt missä olin tai mitä tein. Se oli ihan selvästi enemmän kiinnostunut ihmisten eväistä ja kaivaamaan pois hiekat tuolien alta.

Kisoissa kävi niinkuin joskua aikaisemmin. Tuloksena oli hyl. Ekalla radalla minua jännittii vissiin niin paljon että en muistanut rataa joten jätin väliin yhden esteen. En itse huomannut sitä mutta hyl tuli joka tapauksessa kun Ada jäi selkäni taakse ja hän hyppäsi ylimääräisen esteen. Ada pudotti myös ainakin yhden riman joten nollaa ei olis kuitenkaan saatu.

Toisen startin lähdössä mulla oli vaikeuksia saada kontaktin Adaan. Hän katsoi muualle ja varmaan haistoi grillimakkaran tuoksua. Lähdimme radalle ja ekat seitsemän estettä menivät mielestäni aika hyvin. Sitten piti vetää kepeille vaikka suoraan edessä oli suora putki. Ada sujahti putkeen ja kävi vielä sen jälkeen tekemässä aloitushypyn ja jäi sen jälkeen haistelemaan lähtöalueella. Sain kutsuttua Adan luokseni, tehtiin kepit jonka jälkeen päätin että jätämme kisan siihen ja juoksimme maaliin. Tämä oli eka kerta kun Ada vaikutti siltä ettei hän haluaisi tai jaksaisi.
Adan haluttomuus voi johtua siitä että viikon aikana hän on joutunut agilityilemään paljon enemmän kuin normaalisti. Tiistaina oli oma agilitykisa, perjantaina olimme agi-treeneissä ja sunnuntaina oli nämä PM-kisat kahdella startilla. Kotona Ada ei saa levätä rauhassa kun Ikwil on melkein koko ajan Adan kimpussa.

No tulipa PM-kisat korkattua ja saatiin merkintä Adan kilpailukirjaan. Täälläpäin on aika monta tosi hyvää ja nopeata maxi-koiraa joten saamme kyllä tehdä tosissamme töitä jotta joskus pärjäisimme PM-kisoissa. Mutta jos onnistuis saamaan molemmilta radoilta tuloksen niin voisi olla aika korkealla listoilla. Harva koira pystyi kuitenkaan kahteen tulokseen.