Ikwil osallistui KKS:n järjestämään toko-kokeeseen lauantaina 3.12.2011. Tuomarina oli Anne Nokelainen, ihan uusi tuttavuus meille. 

Aamulla treenaisimme vielä paikkamakuun jättämistä eikä siitä meinannut tulla mitään. Ikwil on viimeisimmissä treeneissä seissyt tai istunut siinä vaiheessa kun olen ollut menossa piiloon: Aamulla mikään ei meinannut toimia, oli jopa vaikeuksia saada Ikwilin autoon kun olimme menossa kisapaikalle. Mulla olis siis hermot tosi kireällä ennen kuin edes pääsimme kisapaikalle. Ikwil kokeili ihan selvästi mun hermojani ja sai kyllä mun tunteeni kiehumaan.

Kisapaikalla kävimme Jaanan ja Tessan kanssa metsälenkillä. Koirat pääsivät vähän aikaa juoksemaan vapaina ja luulen et Ikwil löysi ihanan uintipaikan. Ikwilin alapuoli oli ainakin märkä.

 Ikwil starttasi avo-luokan ekana. Paikkamakuu tehtiin kolmessa erässä joten Ikwil oli vähän aikaa niitten välissä autossa huilimassa ja keräämässä energiaa. Olen viime päivinä palkannut Ikiä meetvustilla jos hän on pysynyt maassa koko paikkamakuutreenin aikana. Yleensä olen ollut todella lyhyen ajan piilossa sillä se ei ole ollut meidän ongelma.

Pyysin seurakaverini Riitta Oksmanin kuvaamaan meidän suoritustamme. Videolla kuullu miten Riitta manaa Ikwiliä pysymään paikalla. Piilosta pystyi näkemään koirat ja kaikki makasivat tosi hienosti. Se ei kuitenkaan tehnyt oloni varmaksi sillä viimeksikin luulin saavamme tosi hyvät pisteet, mut Ikwil oli kuitenkin ehtinyt seisoa ja istua ennen kuin päätti mennä maahan.

Kun aika tuli täyteen , yritin kiiruhtaa Ikwilin luo jotta hän pysyisi maassa. Riemu oli ylimillään kun koira makasi ja nousi istumaan ekalla käskyllä.

 

Meidän seuraamisemme: (Ikwil seurasi tosi kaukana minusta, ei tee tämmöistä suoritusta koskaan treeneissä, pitää treenata paljon lyhyitä palkallisia seuraamisia):

youtu.be/Y_0_FRcSYfQ

 

Liikkeestä maahanmenomme: (on ollut yksi meidän varmimmista liikkeistämme, pistealennus huonosta seuraamisesta?)

youtu.be/pzqgL5BPszM

Luoksetulomme: (joka on ollut yks meidän kompastuskivestämme. Ikwil liikkui kyllä minusta aika paljon käskyn jälkeen)

youtu.be/5No_9GOETLQ

Liikkeesta seisominen: (ei pysynyt pakka kasassa, liike on ollut epävarma ennenkin, samalla kuin liike alkoi, ovesta tuli koira ja keskittyminen herpaantui)

youtu.be/GLEMHGZNlPM

Noutaminen: (varma liike jos koira löytää kapulan ja ohjaaja ei tiputa sitä)

youtu.be/rAsTXFAdK8Q

Kauko-ohjaus: (myös aika varma liike jos Ikwil ei innostu pomppimaan eteenpäin)

youtu.be/du_fFVirJyU

Hyppy: (on myös ollut aika varma, joskus on Ikwil kuitenkin hypännyt kauas sivuun ja väistänyt hyppyä tai joskus hän on jopa tehnyt ns jojohypyn)

youtu.be/Df7pG-2ox8o

Tuloksemme:

Paikalla makaaminen: 9 (Ikwil oli ollut lopussa levoton)

Seuraaminen taluttimetta: 8

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 8

Luoksetulo: 9½

Seisominen seuraamisen yhteydessä: 0

Noutaminen: 9½

Kauko-ohjaus: 9

Estehyppy: 9

Kokonaisvaikutus: 9

 

Yhteensä siis 160 ½p eli 1-tulos. Olen tyytyväinen tähän tulokseen ja varsinkin siihen et Ikwil pysyi paikalla koko ajan.

Katselin kisakirjan sisältöä ja huomasin et Ikwil on kisannut tokossa vasta vuoden. Vuoden sisällä on ehditty kisata kahdeksan kertaa: 2 kertaa alossa ja loput avossa. Nyt olisi mahdollisuus siirtyä seuraavaan luokkaan.

Emme vielä siirry VOI-luokkaan, aikomus olis vielä kisata keväällä AVO:ssa ja samalla treenata VOI-liikkeitä. Esim. seuraaminen on niin huono et sitä pitää parannella. Perusjutut ruudussa ja tunnarissa ollaan tehty mut ne vaatii vielä paljon töitä. Liikkeestä istuminen on periaatteessa ihan uusi liike niinkuin myös kaukoissa toi seisominen. Hyppynouto tai metallinouto ei pitäisi olla vaikeita, Ikwil tykkää noutamisesta ja niitä on kylläkin treenattu.