Vuosi on jo vaihtunut. Vuodesta 2009 jäi päällimmäisiksi muistoiksi koirien harrastukset.

Iksu ei päässyt seuran alkeiskurssille ja tämä harmitti minua. Kuitenkin Ikwil pääsi mukaan Adan treeneihin ja näinollen sai tuntuman esteihin. Oli kuitenkin rankkaa treenata molemmilla koirilla samaan aikaan. Halusin päästä johonkin toiseen ryhmään Ikwilin kaa.

Syksyllä olimme Iksun kaa KKS:n agilityleirillä hakemassa lisää oppeja Jarno Venäläisen mölliryhmässä,

Syksyllä pääsimme sitten pieneen jatkoryhmään jota vetää Annukka ja Terhi S. Muut koirakot siinä ovat käyneet alkeiskurssin keväällä&kesällä. Iksu on kehittynyt hurjasti. Vielä meidän pitää treenata niitä keppejä, saada kontaktiesteet varmoiksi ja saada malttia sekä koiralle että minulle. Iksu on välillä niin kiinni minussa että se kiertää esteet vain päästäkseen minuun vierelleni. Iksun toistaiseksi paras agilitysaavutus on pronssisija agilityn kaupunkiottelun mölliluokassa. Ikwil oli osana myös kultaa voittaneessa medi-joukkuessa. Kaupunkiottelu kisattiin syyskuussa jolloin Iksu oli vain 16 kk.

Toinen isompi agilitysaavutus oli Iksun virallinen agimittaus joka tapahtui 28.11. Silloin Iksu oli 18 kk ja 6 päivää. Tuloksenahan oli medi (n 42 cm) josta olen vieläkin tosi iloinen.

Iksun kisapentukurssi päättyi elokuussa jonka jälkeen olemme vain joskus silloin tällöin tokoilleet kotona. Meille sopivin tokoryhmä treenailee talvisin samaan aikaan kuin on Iksun agi-treenit, joten ohjattu toko saa jäädä ainakin kevääseen. Olisi kivaa päästä vuoden aikana bh-kokeeseen tai toko-kisoihin.

Iksu korkkasi näyttelyuran keväällä Lappeenrannan pääsiäisnäyttelyssä. Tuloksena oli sert ja Pn3. Sertiputki jatkui Haminassa. Vara-sert saatiin Kotkan näyttelyssä. Erkkarissa tuli sitten H. En ole viitsinnyt osallistua muihin näyttelyihin.

Vuoden aikana tein myös sen raskaan päätöksen että Adan agilitykisaura on ohi. Adan toistaiseksi viimeinen agilitykisa käytiin Santalahden suhinoissa toukokuussa. En viitsisi enää rasittaa Adaa niin paljon, hypyttämällä maksihyppyjä. Voipi olla että Ada pääsee johonkin agilitykisaan kesällä. ada on vuoden aikan käynyt pari kertaa fysioterapeutilla ja melkein joka kuukausi Saija on käynyt hieromassa hänet. Kaikki vain sen takia että Ada pysyisi kunnossa. 

Agilitytreeneissä Ada on enimmäkseen tehnyt medihyppyjä ja välillä jopa minihyppyjä. Into on pysynyt hyvänä ja korvat ovat välillä unohtuneet kotiin. Ada on vieläkin mun rakas itsepäinen oinas. Onneksi mulla on Iksu jonka kaa uskallan ehkä mennä virallisiin kisoihin, mun ei siis tarvii pakottaa Adan kisoihin. 3-luokan kisat ovat muuttuneet niin tosikkomaisiksi.

Adan isoin saavutus vuoden aikana on Kaakon Käyttökoirien haku-mestari.

Helmikuussa Adaa leikattiin joten Lumikuono C-pentue jäi hänen ainoaksi pentueeksi. Hyvään lopputulokseen oli hyvä lopettaa ja myös pentuuen isä on vuoden aikana steriloitu. Adan paino on leikkauksen jälkeen noussut ja mulla on ollut vaikeuksia sopeuttaa Adan ruokamäärä sopivaksi.

Adakin pääsi muutaman näyttelyyn. Lappeenrannassa hän oli VSP niinkuin myös Haminassa. Erkkarissa hän sain EH lihavuutensa takia.

 

Mulle ei ole vuoden aikana tapahtunut mitään merkittävää. Onneksi saan olla mukana koirien harrastuksissa, paitsi kun Iksu askartelee jotain täällä kotona. Syksyllä sain 10 uutta oppilasta luokalleni ja elokuussa olimme neljä päivää leirikoululla Ahvenanmaalla. 23 (17 poikaa ja 6 tyttöa)  oppilaan luokanvalvojana teettää aika paljon työtä mutta onneksi luokka on osoittautunut aika kivaksi ja rauhalliseksi. Työ luokan kanssa jatkuu vielä 2 ½ vuotta.