Lähdimme ke 5.9. kohti Tanskaa ja valloittamaan Eurooppaa. Ajoimme automme Lahteen, Adan kasvattajan pihaan, josta hyppäsimme bussiin joka vei meidät Turkuun ja laivaan kohti Tukholmaa.
Aamulla olimme perillä ja suuntasimme bussiamme kohti Tanskaa. Ajoimme koko päivän, pidimme ruokatauon Huskvarnassa. Otimme lautan Helsinborgista Helsingöriin ja sieltä jatkoimme matkamme kohti Aabenraa.Tulimme perille myöhään illalla. Majoituimme mökkeihin leirintäalueella. Mökit oli luksus-mökkejä jotka olivat valmistuneet keväällä. Ei ihan ehkä tarkoitettu koira-porukoille. Itse nukuin parveella jonne oli tosi jyrkät raput. Kannoin Adan ekana iltana ylös mut heti kun silmäni vältti, Ada päätti lähteä alakertaan. Ensimmäiset askelmat sujui hyvin, mut sit tuli vastaan ne viimeiset. Ada kaatui ja osui keittiökaappeihin. Onneksi sille ei tullut mitään näkyvää vammaa, ehkä vain muutama mustelma.
Laku, yks suomalainen schape oli just ennen näyttelyä, tehnyt Adat ja kaatunut rappusissa jonka seurauksena Laku ontui kehässä ja sai eva:n.
Meidän mökkiin majoittui myös Heli ja Adan kasvattaja Mari + hänen koiransa: Ellu (Adan äiti), Koodi (Adan sisarpuoli) ja Herra Toto. Ada nukkui kaikki yöt "kaukana" minusta, onneksi hänellä oli oma rakas
äiti, Ellu, ja kasvattaja, Mari, turvanaan.

Perjantai 7.8.07 Toko-kisat
Minua jännitti jo heti aamusta. Mari pakotti minua syömään aamupuuroa vaikkei mulla ollut edes nälkä. Klo 14 maissa lähdimme kohti kisapaikkaa. LP1-luokassa (alo) kisasi n 20 koiraa. Tuomarina oli:             Erling Olsen  joka oli tosi mielyttävä. Miksi tuomarit täällä Suomessa ovat niin tosikkoja? Olimme Adan kaa harjoitelleet LP1-liikkeitä vain vähän aikaa joten jännitti entistä enemmän. Onneksi oli paikalla makuu vasta viimeisenä liikkeenä. Kaikki sujui paremmin kuin toivoin. Välillä en muistanut mitä sai tehdä ja mitä ei. Tuomari käskytti englanniksi ja välillä en ollut varma mitä se mahtaa tarkoittaa joten arvasin, onneksi oikein.


Adan arvosteu LP1-kisasta:

Tandvisning (hampaiden näyttö): 9,5, k: 1,  9,5. Lille vagring
Lineföring (seuraaminen kytkettynä): 7, k: 2,  14.Liat lost folge. Et par stramme liner. Et par pl langt fra Fo.
Stå (liikkeestä seisominen): 10,k: 2,  20. Fint.
Spring (hyppy): 9,k: 2, 18. F og  går samtidigt.
Stillningsskift (kaukokäskyt) : 8,5, k: 3. Ekst. daek komm. Ekstr. kom ved 1. poss og H rykker em arelse frem.
Indkald (luoksetulo) : 9,5, k: 3, 28,5. Sku pl. i afslutning.
Naeseprove (tunnistusnouto): 9,5, k: 2, 19. Tab i forbindelse med afl.
Faellesdaek(paikallamakuu): 10, k: 2, 20. Ok
Helhedsindtryck (kokonaisvaikutelma): 0, k: 1, 9. Et nydeligt samarbejde hvar der dog endnu mangler lidt i sikkerhed og precision. Bare hand i så skal resultaterne nok komme.

Yhteensä Ada sai siis 163,5 p ja siten 1-tulos ja Ada sijoittui kokeessa neljännelle sijalle.Kolmantena oli Lasse , myös Suomesta. Neljän parhaan joukossa oli siis kaksi suomalaista. Huli (Adan velipuoli) sai 147 p eli 2-palkinnon. Lauantaina saimme "mitalin" hyvästä toko-suorituksesta.
899512.jpg

Lauantai 8.9. Näyttely
Olin ilmoittanut Adan avoimeen luokkaan koska siitä voi saada sertin ja tulla valioksi. Avoimeen luokkaan osallistui 37 narttua. Ada juoksi todella hyvin johtuen ehkä siitä kun se oli niin väsynyt. Tuomari antoi melkein kaikille nartuille luokassa punaisen nauhan ja kaikki pääsi siten jatkoon. En voinut uskoa silmiäni kun tuomari poimi meidät ekana kehän keskelle eli jatkoon. Seuraavana hän poimi Seitan (myös Suomesta) ja Riesun. Kun me juhlimme niin tuomari kysyi olemmeko samasta maasta. Ja kun Paula (Seitan omistaja) totesi että olemme niin tuomari sanoi "What have I done". Hän poimi kuitenkin vielä ruotsalaiskoiran neljän parhaan joukkoon. Juoksimme muutaman kierroksen jonka jälkeen hän sijoitti Riesun neljänneksi ja Seitan kolmanneksi. Olin siin Adan kaa vähiten toisena. En taaskaan meinannut uskoa silmiäni kun hän kätteli minua ja onnitteli. Ada oli voittanut luokkansa. Saimme pokaalin ja meitä kuvattiin. Suomalaiset kehän ulkopuolella hurrasi meille ja Paula antoi mulle Suomen lipun jonka kanssa teimme kunniakierroksen.

Saimme odottaa vähän aikaa ennen kuin pääsimee uudestaan kehään. Nyt oli paras narttu-kehä. Taas meidät pomittiin jatkoon muutaman muun kanssa.  Tuomari valitsi kahden koiran välillä ja kun hän ojensi kätensä mulle meinasin räjähtää. Ada oli voittanut narttujen luokan. Ada sai samalla Tanskan sertin eli siitä tuli Tanskan Valio, muuten ekana Lumikuono-kennelistä.

Yksi mies tuli ojentamaan pokaalin mulle. Valitettavasti tämä pokaali on kiertopalkinto jota ei saa viedä pois Tanskasta. Sain sen kuitenkin mukaani kotiin ja nukuin (tosi huonosti) seuraavan yön pokaali vierelläni. ROP-kehässä hävisimme urokselle Willem Bowie V.H.Fijne Oord:lle.Tämä häviö ei tuntunut miltään, oishan se ollu kiva että Ada ois ollu näyttelyn paras schape, mut paras narttu oli niin paljon enemmän mitä olin ajatellut tai edes voinut kuvitella.

901126.jpg
Ada ja "paras narttu"-kiertopokaali

Tuntui muuten oudolta kun ihan vieraat ihmiset tulivat onnittelemaan minua. Tämä jatkui vielä sunnuntaina.
Enhän minä oo tehnyt mitään. Pitäis kai onnitella kasvattajaa ja tuomaria. Olen vain ruokinnut ja joskus kammannut Ada. Tietenkin kaikki koiranomistajat eivät jaksa tai halua viedä koiransa missi-kisoihin.

Kotiinviemisinä näyttelystä oli: kaksi pokaalia (BIM1 ja paras narttu avoimessa luokassa) + 7,5 kg koiranruokaa.
901158.jpg
Ada + pokaalit

Adan arvostelu
Åben klasse.
Herligt hoved og udtryk, naestan perfekt, korrekt bid, korrekt hals og overlinie, velvinklet, udmaerklet benstommer, prima pelskvalitet, frie og effektive paralelle bevaegelser, en rigtigt god Schapendoes.


Sunnuntai 9.9.07 Agility
Oli tosi lämmin päivä. Luvassa oli neljä eri kisaa. Kisat oli epäviralliset ja schapet oli jaettu kolmeen eri "luokaan": stor, senio ja mellem. Ada kisasi stor-luokassa.
Ekassa kisassa (hyppy 1) Ada sijoittui kuudenneeksi. Tokalla ja neljännellä saimme hyl. Kolmannella en muistanut ohjata Adaa keinulle vaan ohjasin sen ohi.
Suomalaisedustus oli tässäkin lajissa erinomainen. Finaalissa esiintyi kaksi suomalaista koiraa.

Maanantai 10.9.07

Herätys klo 03. Kaikki piti pakata laukkuihin. Satoi kaatamalla. Suurimmat laukut ja koirat vietiin bussiin jonka jälkeen pystyimme siivomaan mökin. Omistaja tuli sen jälkeen tarkistamaan ettei kukaan varastanut lusikoita. Klo 5 lähdimme taas kohti kotosuomea. Illalla klo 20.15 Silja Line Festival lähti Tukholmasta.


Tiistai 11.9.07
Saavuimme aamulla Turkuun. Bussi vei meidät Lahteen josta ajoin kohti Kotkaa. Oli vaikeuksia pysyä hereillä.
En vieläkään voi kuvitella että mun pientä itsepäistä koiraa valittiin "Miss Euroopaksi". Olen ihan varma että meidät tiputetaan ensi näyttelyssä taas maan pinnalle.