Olimme tänään haku-reeneissä. Saimme houkuteltua naapurista Tuijan ja Åsan mukaan. Lähdimme taas samalla kyydillä kohti Haminaa. Ada oli ollu ahkera ja leiponut mustikkatassuja, suklaakaurakeksejä ja tonnikala-katkarapuvoileipäkakun. Onneksi naapurit tulivat mukaan kun meitä oli niin vähän, yhteensä vain neljä koiraa. Aluemme oli tosi kostea. Eihän kannata laittaa kumisaappaat päälle kun käy talloomassa, ensinhän pitää kastella lenkkarit ja vasta sen jälkeen vaihtaa saappaisiin.

Kun tallottiin se kuivempi puoli, onnistuin ja upposin nilkkaa myöten johonkin epämääräiseen liejuun. Piti käydä vaihtamassa saappaisiin.

Adalle tehtiin kolme ukkoa josta eka oli haamu. Kun Ada on niin pieni niin nostin sen syliin jotta se näkisi haamun. Olisi pitänyt lainata jostain käden, eihän minä saanut sen tukkaa pois silmistä kun samalla mun piti pitää kiinni koirasta ja näyttää suuntaa. Ada vissiin näki haamun ja lähti innokkaina hakemaan ukkoa piilosta. Toinen oli toisella puolella mut jo keskilinjalla Ada päätti käydä tarkistamassa sen saman puolen missä eka oli ollu. Kun lähetin sen, se kääntyi ja lähti melkein saman tien toiselle puolelle. Sain kutsuttua sen takaisin ja nyt se hävisi aika nopeasti mun näkökentästäni. Mutta löysi ukon.

Kolmas oli Adan mielestä aika helppo. Ada sai vissiin heti hajun missä ukko piileksii. Suoraan piiloon (eikä edes jäljestänyt) ja haukkumaan.

Ennen hakuilua, kävimme toko-kentällä tekemässä viimeisen harjoituksen ennen lauantain toko-kisoja. Tehtiin ekaks yksin paikalla makuuta. Kaikki sujui mallikkaasti vaikka oli häiriökoiria toisista ryhmistä. Kun Caru tuli paikalle, veti Jussi meille oikean paikalla makuun. Nyt Ada päätti haukkua melkein koko ajan. Selitin sen sillä että mulla oli nakkeja palkkana Adalle ja se komensi minua kun halusi lisää. Mut Ada (ja Caru) pysyi paikalla noin 2,5 minuuttia. Onnistuin käydä palkkaamassa Adan kun se oli hetken hiljaa. Toivottavasti Ada pysyy myös ensi lauantaina paikallaan.